Ισόπαλοι (0-0) οι Παίδες με Σουηδία

Νέα «λευκή» ισοπαλία έφερε Εθνική Παίδων στον 5ο προκριματικό όμιλο του EURO 2015, αυτή τη φορά κόντρα στη Σουηδία.

Για ένα ακόμη ματς η ελληνική ομάδα ήταν σαφώς ανώτερη των αντιπάλων, όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί τις πολλές φάσεις που έκανε και, πλέον, θέλει μόνο τη νίκη στην τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο τη διοργανώτρια Λετονία (30/9) για να έχει αυξημένες πιθανότητες πρόκρισης στην elite round. Από την πλευρά τους, οι Σκανδιναβοί πήραν, ύστερα από τη νίκη στην πρεμιέρα με τους Λετονούς, το αποτέλεσμα για το οποίο κατέβηκαν στον αγώνα και είναι πολύ κοντά στην πρόκριση.

Μετά από ένα σχετικά ισορροπημένο παιχνίδι στο α΄ ημίχρονο, με μια ελαφρά υπεροχή της Ελλάδας (έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 25΄ με τον Μίγγο), η εικόνα άλλαξε σημαντικά στο δεύτερο 45άλεπτο καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε την καθολική υπεροχή, και τις μεγάλες στιγμές με τους Παυλίδη (46΄) και Μίγγο (52΄).

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Σάντορ Τσάμπο (Ουγγαρία) παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Λάμπρου, Κατράνη, Παυλίδη, Δερμιτζάκη, Χέλμποργκ, Κόραν.

ΕΛΛΑΔΑ: Γαβαλάς, Μπέτσας (49΄ Δερμιτζάκης), Ευαγγέλου, Νικολάου, Κατράνης, Νάτσος, Μίγγος, Παυλίδης, Λάμπρου, Λημνιός (71΄ Οικονομόπουλος), Βάρκας (59΄ Πίσπας)

ΣΟΥΗΔΙΑ: Χάκανσον, Χατζικάντουνιτς, Κράλι, Λούντγκρεν, Ίσεργουντ, Χέλμποργκ (72΄ Γιάνσον), Ίνγκελσον (51΄ Ζάγιτς), Μπέιμο, Κόραν, Φάουρ (62΄ Ρέτζιτς), Ζέινταν

«Παίξαμε σωστό και όμορφο ποδόσφαιρο, είχαμε την κατοχή της μπάλας, δημιουργήσαμε πολλές φάσεις, όμως αν δεν βάζεις γκολ δεν μπορείς να νικήσεις. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Πλέον, είναι μονόδρομος για μας η νίκη στο τελευταίο ματς με τη Λετονία. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και είμαστε αισιόδοξοι πως στο τέλος θα πανηγυρίσουμε την πρόκριση», σχολίασε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Γεωργόπουλος.

Σχετικά άρθρα