Υπέταξε την πρωταθλήτρια κόσμου οι ΗΠΑ

Η ώρα του δεύτερου γύρου πλησιάζει για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών στην Ιταλία και τα ντέρμπι θα συνεχιστούν καθώς ΗΠΑ, Ρωσία, Βραζιλία, Σερβία βρίσκονται στον ίδιο όμιλο.

Εντυπωσιακά ντέρμπι

Στον Α όμιλο η πρόκριση είχε ήδη κριθεί, ωστόσο υπήρχαν μεγάλα ντέρμπι για να τραβήξουν το ενδιαφέρον. Στο αγώνα των ουραγών, η Αργεντινή νίκησε με 3-0 Τυνησία με την Μποσκάτσι να σημειώνει 2 πόντους. Όμως τα καλά ματς έγιναν αργότερα. Αρχικά η Κροατία κατάφερε να κάνει την ανατροπή από το 2-1 και να νικήσει με 3-2 την Γερμανία. Η Σάνια Πόποβιτς με 18 πόντους, ενώ βοήθησε η Ούσιτς και η Πόλιακ με 16. 

Σε άλλο εντυπωσιακό ματς και μπροστά σε 8.600 οπαδούς, η Δομινικανή Δημοκρατία επικράτησε με 3-2 της διοργανώτριας Ιταλίας, αλλά δεν κατάφερε να της κλέψει την πρώτη θέση του ομίλου. 

Τουρκία και Βουλγαρία τα εισιτήρια

Στον Β όμιλο η Τουρκία δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στο Καμερούν και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Το ίδιο έκανε και η Βουλγαρία κόντρα στον Καναδά. Στην μάχη της κορυφής η Βραζιλία επικράτησε με 3-1 της Σερβίας. Πολύ καλή ήταν η Ζακλίν που σημείωσε 15 πόντους για τη Σελεσάο, ενώ η Ταΐσα είχε 13 πόντους και 6 μπλοκ. 

Προκρίθηκε το Καζακστάν, το υπερ-ντέρμπ στις ΗΠΑ

Στον Γ όμιλο, το ενδιαφέρον εστιάστηκε στη μάχη του Καζακστάν και της Ταϊλάνδης για την κατάκτηση της 4η θέση. Το Καζακστάν τελικά νίκησε με 3-0 με την Μουντρίσκαγια να έχει 20 πόντους με το εντυπωσιακό 18/27 επιθέσεις. Νωρίτερα η Ολλανδία είχε επικρατήσει του Μεξικού με 3-0 και στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής οι ΗΠΑ νίκησαν με 3-1 τη Ρωσία μπροστά σε 5.000 κόσμο και μετά από 2.30 ώρες αγώνα. Λάσρον και Μέρφι είχαν 20 πόντους για τις Αμερικανίδες και ακολοήθησε η Ντίτζεν με 18. Για τη Ρωσία εντυπωσίασε η Κοσέλεβα με 31 πόντους, ενώ η Γκάμοβα είχε 20. 

Πόλεμος… Ανατολής και πρόκριση για Βέλγιο και Αζερμπαϊτζάν

Στον Δ όμιλο, το Αζερμπαϊτζάν νίκησε με 3-1 την Κούβα για να εξασφαλίσει το εισιτήριο της πρόκρισης. Το ίδιο συνέβη και με το Βέλγιο που απέκλεισε το Πουέρτο Ρίκο. Την παράσταση όμως έκλεψε η… μάχη της Ανατολής, όπου η Κίνα νίκησε με 3-2 την Ιαπωνία. Η Κιμούρα σημείωσε 28 πόντους για την Ιαπωνία και 29 είχε η Τινκ Ζου για την Κίνα. 

πηγή: volleynews.gr

Σχετικά άρθρα