Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Mε άγριες διαθέσεις για νέα μέτρα έρχεται η Τροικα
Mε άγριες διαθέσεις για νέα μέτρα έρχεται η Τροικα thumbnail

Mε άγριες διαθέσεις για νέα μέτρα έρχεται η Τροικα

Με το μνημόνιο υπό μάλης έρχεται η τρόικα στην Αθήνα, αρχίζοντας τον έλεγχο με την παραδοχή ότι το δημοσιονομικό κενό του 2015 είναι τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ, βαίνει αυξανόμενο και οι χρηματοδοτικές ανάγκες της οικονομίας για το επόμενο έτος προσεγγίζουν τα 12,6 δισ. ευρώ.

Υπό το πρίσμα αυτό, οι πιστωτές υπονομεύουν τις διαθέσεις της κυβέρνησης να απεμπλακεί από τη δανειακή μέγγενη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και διαμηνύουν στην ελληνική πλευρά ότι «θα ξεμπερδέψετε από τον μηχανισμό επιτήρησης μόνο εφόσον τηρήσετε στο ακέραιο τις μνημονιακές υποχρεώσεις». 

Οπως προκύπτει από την ενημέρωση που έκανε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες κοινοτικός αξιωματούχος, οι επικεφαλής των πιστωτών (Ρίσι Γκογιάλ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κλάους Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας καιΝτέκλαν Κοστέλο της Κομισιόν) θα παραταχθούν με αυστηρή γραμμή απέναντι στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στη διαπραγμάτευση που αρχίζει την ερχόμενη Τρίτη.

Η τρόικα γνωρίζει για τη φιλοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης να τερματίσει τα προγράμματα της Ε.Ε. και του ΔΝΤ ταυτόχρονα στο τέλος του έτους (λαμβάνοντας το ποσό των δόσεων ύψους 7,1 δισ. ευρώ), χωρίς να δανειστεί τα ποσά που απομένουν στο καλάθι του ΔΝΤ, δοκιμάζοντας την τύχη της στις αγορές. Ωστόσο σπεύδει να γνωματεύσει πως η επιτυχία του εγχειρήματος είναι επισφαλής και για να κινηθεί σε χαρτογραφημένα νερά πρέπει να εκπληρωθούν ορισμένες προϋποθέσεις, με βασικότερη την εμμονή στους δημοσιονομικούς στόχους. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X