Αρχική / Συνταγές / Κυρίως / Κοτόπουλο σχάρας με σάλτσα κόλιανδρου
Κοτόπουλο σχάρας με σάλτσα κόλιανδρου thumbnail

Κοτόπουλο σχάρας με σάλτσα κόλιανδρου

Υλικά


Για 4-6 άτομα

2 1/2 κιλά κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και πέτσα κομμένο σε μερίδες
1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο σκόρδο
1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο (μια μεγάλη χούφτα)
3/4 σε 1 φλιτζάνι γλυκιά σάλτσα τσίλι
Αλάτι – πίπερι


 


 

 


Εκτέλεση


Στο μούλτι ρίχνετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και κόλιανδρο και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το κοτόπουλο σε μερίδες μαζί με την σάλτσα κόλιανδρου και ανακατεύετε καλά, καλύψτε με μια μεμβράνη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Στη συνέχεια βγάζετε το κοτόπουλο απ΄τη μαρινάδα και ψήνετε στη σχάρα σε δυνατή θερμοκρασία για 5 -6 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη σχάρα και κόβετε σε φέτες. Σερβίρετε με ρύζι ή πατάτες φούρνου.


 


 




Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X