Κοτόπουλο σχάρας με σάλτσα κόλιανδρου

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />2 1/2 κιλά κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και πέτσα κομμένο σε μερίδες<br />1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο<br />1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο σκόρδο<br />1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο (μια μεγάλη χούφτα)<br />3/4 σε 1 φλιτζάνι γλυκιά σάλτσα τσίλι<br />Αλάτι – πίπερι</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Στο μούλτι ρίχνετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και κόλιανδρο και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.<br />Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το κοτόπουλο σε μερίδες μαζί με την σάλτσα κόλιανδρου και ανακατεύετε καλά, καλύψτε με μια μεμβράνη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες ή όλη τη νύχτα.<br /><br />Στη συνέχεια βγάζετε το κοτόπουλο απ΄τη μαρινάδα και ψήνετε στη σχάρα σε δυνατή θερμοκρασία για 5 -6 λεπτά από κάθε πλευρά.<br />Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη σχάρα και κόβετε σε φέτες. Σερβίρετε με ρύζι ή πατάτες φούρνου.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα