Αρχική / More / Εργασιακά / Υπάρχει λύση για ανθρώπους σαν κι εμένα προκειμένου να αποφύγουμε την σύλληψη ;
Υπάρχει λύση για ανθρώπους σαν κι εμένα προκειμένου να αποφύγουμε την σύλληψη ; thumbnail

Υπάρχει λύση για ανθρώπους σαν κι εμένα προκειμένου να αποφύγουμε την σύλληψη ;

Aναγνώστρια μας ρώτησε: Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για το έργο που επιτελείται Θα ήθελα την βοήθειά σας σε ένα πολύ σοβαρό θέμα που μου έχει γίνει εφιάλτης Είμαι άνεργη εδώ και 5 μήνες είμαι 44 ετών με μια κόρη 20 ετών έχω ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία πάνω από 30000 και σε ασφαλιστικά ταμεία ικα τεβε από μια επιχείρηση που είχα αλλά δεν υπάρχει εδώ και 4 χρόνια περίπου Δεν έχει γίνει διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης στην εφορία λόγω οικονομικής αδυναμίας με αποτέλεσμα να φαίνεται σε λειτουργία ενώ ουσιαστικά δεν υφίσταται Περιουσιακά στοιχεία δεν έχω ούτε πρώτη κατοικία Από όταν έκλεισε η επιχείρηση δούλεψα περιστασιακά σαν ιδ υπάλληλος με εισόδημα 500 600 ευρώ το μήνα ποσό που δεν μου επέτρεπε ούτε να ζήσω πόσο δε να ρυθμίσω τα χρέη μου Από τον Μάϊο μέχρι τώρα το εισόδημά μου είναι 360 ευρώ από το Ταμείο Ανεργίας Ο εφιάλτης μου αυτή τη στιγμή είναι ότι ίσως έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον μου και κινδυνεύω με σύλληψη και αυτόφωρο πράγμα που σημαίνει φυλάκιση για μένα μιας και δεν υπάρχουν χρήματα για πληρωμή ποινής κτλ Υπάρχει λύση για ανθρώπους σαν κι εμένα προκειμένου να αποφύγουμε την σύλληψη και την φυλάκιση και αν υπάρχει τι πρέπει να κάνω Σας παρακαλώ πολύ αν μπορείτε δώστε μου μιαν απάντηση είμαι απελπισμένη


Στο ερώτημά σας απάντησε η κυρία Αριάδνη Νούκα δικηγόρος Η μη καταβολη χρεων στο Δημόσιο αποτελεί ποινικό αδίκημα , όπως και η μη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στο πρωην ΤΕΒΕ και ήδη ΟΑΕΕ .


Καταρχήν ήδη με την υπ΄αριθμόν 196/2014 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελεοδικείου Κατερίνης κρίθηκε ότι η αυτόφωρη διαδικασία για το ποινικό αδίκημα της μη καταβολής χρεών στο Δημόσιο  είναι αντισυνταγματική. Η συγκεκριμένη απόφαση σαφώς και μπορεί να χρησιμοποιηθεί  σε ανάλογη περίπτωση .  


Πέραν τούτου κατά την ακροαματική διαδικασία στο Ποινικό Δικαστήριο υπάρχει δυνατότητα απαλλαγής .


Ειδικότερα , και όσο αφορά τα χρέη στο Δημόσιο , εαν αποδειχθεί ότι υπήρχε παντελής οικονομική αδυναμία  για την καταβολή των οφειλόμενων ποσών μπορεί το Δικαστήριο να αχθεί σε αθωωτική κρίση . Σε περίπτωση δε , που στα χρέη συμπεριλαμβάνεται και μη καταβολή ΦΠΑ για να υπάρχει απαλλαγή θα  πρέπει να αποδειχθεί η μη είσπραξη του .Υπάρχει και σχετική απόφαση η υπ΄αριθμόν  14813/2013 Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης .  


Τέλος , όσο αφορά τις οφειλές ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ , καταρχήν αυτές θα πρέπει να ξεπερνούν  τις 20.000 ευρώ για να υπάρχει ποινικό αδίκημα . Επισημαίνεται ότι οι 20.000 ευρώ δεν μπορούν να περιλαμβάνουν προσαυξήσεις και πρόστιμα . Επίσης εαν δεν υπήρχε ιατροφαρμακευτική κάλυψη θα μπορούσε να αμφισβητηθεί και το ποσό που τις αφορά και είναι ενσωματωμένο στις συνολικές χρεώσεις .


.X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X