Μπατίστ: «Δεν αποχαιρέτησα όπως θα ήθελα»

Ο Μάικ Μπατίστ κρέμασε τα μπασκετικά του παπούτσια και έφυγε από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Ο νέος του ρόλος είναι στους πάγκους και πιο συγκεκριμένα σε εκείνον των Κλίβελαντ Καβαλίερς.
Ο πρώην άσος του τριφυλλιού έδωσε συνέντευξη στα «Νέα» και μίλησε για τον τρόπο που έφυγε από τον Παναθηναϊκό, για τον νέο του ρόλο, για τις αναμνήσεις από την αγωνιστική του καριέρα αλλά και τον Ντέιβιντ Μπλατ.
Για τον τρόπο που αποχαιρέτησε τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Είναι ένα καινούργιο κεφάλαιο που προστίθεται στο βιβλίο της αυτοβιογραφίας μου. Η συμφωνία με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς αποτελεί σπουδαία προοπτική και είμαι έτοιμος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Το μόνο που με απογοητεύει είναι ότι δεν αποχαιρέτησα όπως θα ήθελα τους φίλους του Παναθηναϊκού. Θα ήθελα να είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ στα πλέι οφ και μετά το τελευταίο ματς με τον Ολυμπιακό να αποδώσω φόρο τιμής στους φιλάθλους μας. Να τους χαιρετήσω και να τους ευχαριστήσω για όλες αυτές τις στιγμές που ζήσαμε επί δέκα χρόνια, αν και στη μνήμη τη δική μου κυριαρχούν τα εννέα χρόνια που προηγήθηκαν της συμφωνίας μου με τη Φενέρμπαχτσε. Όταν επέστρεψα στον Παναθηναϊκό, δεν ήταν η ίδια ομάδα και αυτό το έβλεπες σε όλα τα επίπεδα».
Για τις πιο έντονες αναμνήσεις της καριέρας του: «Αποχωρώντας από την ενεργό δράση, αισθάνομαι πλήρης εικόνων και συναισθημάτων και ξεχωρίζω φυσικά τα τρία ευρωπαϊκά τρόπαια, τα οκτώ πρωταθλήματα και τα επτά Κύπελλα Ελλάδας που κατακτήσαμε με τον Παναθηναϊκό, την τέταρτη θέση στη λίστα των σκόρερ όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα και την πεποίθηση ότι τα έδωσα όλα. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μπορεί να με κοιτάξει στα μάτια και να μου πει ότι δεν ήμουν νικητής»
Για τον ΛεΜπρον: «Ο ΛεΜπρον Τζέιμς είναι πολύ ταπεινός και τα πόδια του πατούν στο έδαφος. Είχαμε προπόνηση στις 10 το πρωί κι εκείνος ήταν στο γήπεδο από τις 8»
Για τον νέο του ρόλο: «Για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα συμμετέχουμε όλοι μαζί στην προετοιμασία των Καβαλίερς και εν συνεχεία θα πάρουμε τον δρόμο για το Κάντον, που απέχει 100 χιλιόμετρα από το Κλίβελαντ και θα είναι η βάση μας τη νέα σεζόν στην D-League. Θα έχουμε την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία με την πρώτη ομάδα και ο στόχος μας θα είναι να βελτιώνουμε τους παίκτες ώστε να καταφέρουν να αγωνιστούν στο ΝΒΑ. Ο δικός μου ρόλος θα είναι να προπονώ κυρίως τους ψηλούς, αλλά γενικότερα οι αρμοδιότητές μου θα αφορούν τα καθήκοντα του ασίσταντ κόουτς. Αισθάνομαι τυχερός που αυτή η συνεργασία δεν αφήνει χρονικό κενό μετά την αποχώρησή μου από τα γήπεδα του μπάσκετ. Για πολλούς παίκτες η απόσυρση προκαλεί ακόμη και κατάθλιψη, ωστόσο εγώ παραμένω στο άθλημα, θα κάνω αυτό που μου αρέσει, έστω κι αν χρειάζεται να ζω μερικές ώρες μακριά από την οικογένειά μου».
Για τη συνεργασία με τον Ντέιβιντ Μπλατ: «Γνωριζόμαστε με τον Μάικ Μίλερ και τον Αντερσον Βαρεχάο, καθώς και με τον Σον Μάριον, που αγωνίζεται στο ΝΒΑ από το 1999. Οφείλω να πω ότι η συμπεριφορά όλων απέναντί μου είναι εξαιρετική και με έχουν κάνει να αισθανθώ ως μέλος μιας οικογένειας».

Σχετικά άρθρα