Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σε εκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ
Σε εκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ  thumbnail

Σε εκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ

Συμβουλευτική επιτροπή για τις διαπραγματεύσεις για το χρέος συγκροτεί η Κουμουνδούρου, προετοιμαζόμενη για την ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών. "Ακόμα και τον Οκτώβριο οι εκλογές", είπε ο Αλέξης Τσίπρας.


Αυξάνει την εκλογική του ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα και πολλά στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος να εκτιμούν πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση "λόγω της μεγάλης αποδοχής των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ" από τον ελληνικό λαό.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος δεν είναι σε θέση να απεγκλωβιστούν από τη σκληρή γραμμή της τρόικας, ότι τα κυβερνητικά αδιέξοδα επιτείνονται και υπό αυτό το πρίσμα "εκτιμούμε ότι θα έχουμε επίσπευση πολιτικών εξελίξεων, ενδεχομένως και τις επόμενες εβδομάδες".


Σημείωσε, επίσης, ότι τα αδιέξοδα της κυβέρνησης οφείλονται κατά κύριο λόγο στην πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ από το καλοκαίρι με τις πρωτοβουλίες για τη ΔΕΗ και τον αιγιαλό, συνεχίστηκαν με τη ΔΕΘ και τώρα θα ενταθούν καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να φέρνει νομοσχέδιαστη Βουλή που θα είναι στο πλαίσιο των εξαγγελιών Τσίπρα στη ΔΕΘ.


Συγκρότηση επιτροπής για το χρέος


Η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε να αυξήσει τον βαθμό ετοιμότητας του κόμματος και στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η συγκρότηση Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής, με επικεφαλής τον πρώην ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, που θα προετοιμάσει το έδαφος για τη συγκρότηση της διαπραγματευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος.


Ο κ. Χουντής αναμένεται εντός των επομένων ημερών να έρθει σε επαφή με οικονομολόγους, εμπειρογνώμονες και ειδικούς για το ζήτημα αυτό, προκειμένου να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία γύρω από το δημόσιο χρέος, να συγκροτήσει το πλαίσιο δράσης και να προλειάνει το έδαφος σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση του προβλήματος.


Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα, η πολιτική συμμαχιών και οι τελευταίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό θα τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 11 και στις 12 Οκτωβρίου.


 


efsyn.gr
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X