Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ο προαστιακός έφτασε στον Ταύρο: Αυτός είναι ο νέος σταθμός
Ο προαστιακός έφτασε στον Ταύρο: Αυτός είναι ο νέος σταθμός  thumbnail

Ο προαστιακός έφτασε στον Ταύρο: Αυτός είναι ο νέος σταθμός

Με αιχμές από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πραγματοποίηθηκαν τα εγκαίνια του νέου σταθμού του προαστιακού. "Παρέλαβα τις συγκοινωνίες πριν από 14 μήνες με την εντολή να απολύσω 900 εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, 500 στον ΟΣΕ, και να αυξήσουμε τα εισιτήρια".


"Σήμερα κάνουμε προσλήψεις στις συγκοινωνίες, μειώσαμε κατά 30% την τιμή των μετακινήσεων για τους πολίτες", είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης απαντώντας σε όσους αμφισβητούν την "αξία της πολιτικής" και τόνισε "ταυτόχρονα, διαρκώς αναβαθμίζουμε το συγκοινωνιακό έργο. Αυτή είναι η αξία της πολιτικής, που τόσο αμφισβητούμε τον τελευταίο καιρό".


Παράλληλα αναφέρθηκε στην πολιτική που ακολουθεί το υπουργείο Μεταφορών ώστε "να γίνουν οι συγκοινωνίες εργαλείο της καθημερινότητας των πολιτών", ενώ


Ο σταθμός του προαστιακού στον Ταύρο
Ο σιδηροδρομικός σταθμός Ταύρου, αποτελεί τμήμα του Προαστιακού σιδηρόδρομου μεταξύ Πειραιά – Αθηνών επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως 2-4 & Κορυτσάς και αναμένεται να εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό επιβατών, δεδομένου ότι βρίσκεται σε περιοχή κόμβο της πρωτεύουσας.


Ο νέος σταθμός, που βρίσκεται μεταξύ Ρουφ και Ρέντη και αρχικά θα λειτουργεί χωρίς ανελκυστήρες (αναμένεται να λειτουργήσουν τους πρώτους μήνες του 2015), εκτιμάται ότι θα εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό πολιτών, δεδομένης και της θέσης του σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή.Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εγκαινιάζοντας τον νέο σταθμό του προαστιακού, έκανε λόγο "για έναν "χορταριασμένο και εγκαταλελειμμένο σταθμό" που ανοίγει σήμερα και έτσι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν αυτό το γρήγορο και φθηνό μέσο" και ανέφερε πως "τους πρώτους μήνες του 2015 θα λειτουργούν και τα ασανσέρ σε αυτό το παρατημένο για χρόνια έργο".


Σε ό,τι αφορά τη σιδηροδρομική υποδομή στην περιοχή του Ταύρου κατασκευάστηκε στο πλαίσιο της ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής και της κατασκευής ηλεκτροκίνησης -σηματοδότησης -τηλεδιοίκησης στο τμήμα Πειραιάς- Αθήνα-Τρεις Γέφυρες.
axortagos.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X