Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Βullying: Γράψε μας την εμπειρία σου- Δήλωσε συμμετοχή στο σεμινάριό μας
Βullying: Γράψε μας την εμπειρία σου- Δήλωσε συμμετοχή στο σεμινάριό μας thumbnail

Βullying: Γράψε μας την εμπειρία σου- Δήλωσε συμμετοχή στο σεμινάριό μας

Το boro.gr ξεκινά μια εκστρατεία κατά του bullying διοργανώνοντας ένα μεγάλο σεμινάριο με κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες που θα ενημερώσουν και θα απαντήσουν στα ερωτήματα των γονιών για το σχολικό εκφοβισμό.


Παιδιά που εκφοβίζονται παιδιά που εκφοβίζουν. Και έπειτα; Τι συμβαίνει στις ψυχές τους; Πώς κλείνουν οι πληγές;  


Δήλωσε συμμετοχή στέλνωντάς μας τα στοιχεία σου στο info@boro.gr. Γράψε μας την εμπειρία σου  επώνυμα ή ανώνυμα αν και εσύ έχεις βιώσει ανάλογες καταστάσεις.


Η δική σου ιστορία, το δικό σου παράδειγμα θα δωθεί στα μικρά παιδιά εκείνα που υποφέρουν, τους γονείς που δοκιμάζονται, τους γονείς εκείνους που μπορεί να μη γνωρίζουν καν… Η συνεισφορά σου θα είναι πολύτιμη. Μη διστάσεις…


 


Διεθνείς έρευνες έχουν δείξει ότι περίπου το 15% των μαθητών έχουν βιώσει συμπεριφορές εκφοβισμού-θυματοποίησης από συμμαθητές τους.


Αναφορικά με την ελληνική πραγματικότητα, επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι το πρόβλημα του εκφοβισμού- θυματοποίησης εμφανίζεται συστηματικά σε 1 στα 10 παιδιά.


Ο εκφοβισμός-θυματοποίηση (bullying) μαθητών από συμμαθητές τους αποτελεί μορφή επιθετικής συμπεριφοράς που εμφανίζεται κυρίως στο σχολείο με σοβαρές επιπτώσεις για τη ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και τη διαδικασία της μάθησης.


Ο εκφοβισμός μπορεί να πάρει διάφορες μορφές, όπως αποκλεισμός από την ομάδα (κοινωνικός εκφοβισμός), διάδοση φημών (λεκτικός εκφοβισμός), χτυπήματα (σωματικός εκφοβισμός).


Έχει παρατηρηθεί ότι οι γονείς δηλώνουν συνήθως άγνοια για το πρόβλημα και το συζητούν ελάχιστα με τα παιδιά τους.


Οι μαθητές συχνά νοιώθουν ότι η παρέμβαση κάποιου ενήλικα είναι σπάνια και αναποτελεσματική, ενώ πιστεύουν ότι μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για να εισπράξουν περισσότερη βία από τους συμμαθητές τους.


Ένα ποσοστό δασκάλων, όταν αντιλαμβάνονται περιστατικά εκφοβισμού-θυματοποίησης μεταξύ μαθητών, δυσκολεύονται να τα αντιμετωπίσουν, ενώ φαίνεται ότι δίνουν περισσότερη σημασία κυρίως στα περιστατικά που περιλαμβάνουν σωματική βία.


 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X