Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τρόικα: «Προπαγάνδα ότι τελειώνει το Μνημόνιο»
Τρόικα: «Προπαγάνδα ότι τελειώνει το Μνημόνιο»  thumbnail

Τρόικα: "Προπαγάνδα ότι τελειώνει το Μνημόνιο"

Για λαϊκή κατανάλωση η ρητορική περί εξόδου από το Μνημόνιο, την οποία διαψεύδουν οι δανειστές. Απλώς στις 31 Δεκεμβρίου 2014 ολοκληρώνεται η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση"Μην παρουσιάζετε το τέλος του ευρωπαϊκού προγράμματος χρηματοδότησης ως έξοδο από το Μνημόνιο", διεμήνυσαν οι επικεφαλής της τρόικας στην κυβέρνηση, σφόδρα ενοχλημένοι από την προπαγάνδα της ελληνικής πλευράς, καθώς θεωρούν ότι αποτελεί κίνηση που ακυρώνει τους ίδιους και τον θεσμό της διαπραγμάτευσης.


Οι συζητήσεις που διεξήχθησαν με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη τη Δευτέρα μπορεί να επεκτάθηκαν και στη μετά το Μνημόνιο εποχή, αλλά αυτό μόνο και μόνο επειδή στις 31 Δεκεμβρίου του 2014 ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.


Δηλαδή η Ελλάδα δεν θα έχει τη δυνατότητα να λάβει πρόσθετα ευρωπαϊκά κεφάλαια πλην αυτών που της αναλογούν με την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης, δηλαδή περίπου 3,6 δισ. ευρώ συν τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που έχουν αποκομίσει οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης.


Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ, σε αυτή τη φάση είναι 4 δισ. ευρώ, ενώ απομένουν άλλα 7,5 δισ. ευρώ μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου του 2016 που ολοκληρώνεται η παροχή κεφαλαίων του Ταμείου.


Για την ώρα και όπως έχει ήδη τοποθετεί δημόσια το ΔΝΤ, "η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αποστείλει κανένα επίσημο αίτημα πρόωρης διακοπής της χρηματοδότησης", οπότε για την τρόικα τέτοιου είδους σενάρια θεωρούνται ανυπόστατα.


"Επομένως οι διαρροές που έγιναν δεν έχουν την παραμικρή βάση αλήθειας και προκαλούνδυσφορία στην τρόικα, η οποία ήρθε στην Αθήνα για να εξετάσει την πρόοδο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τα προαπαιτούμενα και όχι τη ζωή της Ελλάδας μετά το Μνημόνιο" τονίζουν οι ίδιες πηγές.


Efsyn.gr 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X