Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σοκ:5.000 κενά στα Δημοτικά σχολεία τον Οκτώβριο
Σοκ:5.000 κενά στα Δημοτικά σχολεία τον Οκτώβριο thumbnail

Σοκ:5.000 κενά στα Δημοτικά σχολεία τον Οκτώβριο

Η κάλυψή τους θα γίνει μετ' εμποδίων εξαιτίας των λίγων πιστώσεων και του προβλήματος που προκύπτει από την κατανομή των πιστώσεων ΕΣΠΑ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα (Πέμπτη, 12:00) στην πλατεία Κλαυθμώνος για το άλυτο πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών σε ειδικά σχολεία.


Μετά και τις τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, το σύνολο των προσληφθέντων αναπληρωτών έως τις 26-09-2014 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανήλθε σε 7.052.Ωστόσο, σύμφωνα με τα ίδια τα στοιχεία του υπουργείου, ενώ κλείνει σχεδόν ο πρώτος μήνας της σχολικής χρονιάς, περίπου 5.000 εκπαιδευτικοί λείπουν από τα Δημοτικά σχολεία, καθώς και από τα σχολεία Ειδικής Αγωγής.


Σύμφωνα με τον αιρετό του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Βασίλη Παληγιάννη, τα εναπομείναντα λειτουργικά κενά μετά τις παραπάνω προσλήψεις ξεπερνούν τις 5.000 (1.000 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, 2.000 ειδικότητες, δηλαδή εκπαιδευτικοί για τις ξένες γλώσσες, τη γυμναστική, τη μουσική, την πληροφορική, το θέατρο κ.λπ., και 2.000 για Ειδική Αγωγή).


Η κάλυψη αυτών των κενών θα γίνει μετ' εμποδίων εξαιτίας των λίγων πιστώσεων και του προβλήματος που προκύπτει από την κατανομή των πιστώσεων ΕΣΠΑ. Σημασία έχει πως μπαίνουμε στον Οκτώβριο μήνα κι εξακολουθούν να υπάρχουν κενά, ιδιαίτερα δε στην Ειδική Αγωγή.


 


grafima-katsikas


   • Σήμερα, στις 12.00, στην πλατεία Κλαυθμώνος θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών. Το κάλεσμα πραγματοποιεί ηΟμοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής και συμμετέχουν γονείςμαθητέςκαι καθηγητές από τα μουσικά, καλλιτεχνικά και ειδικά σχολεία Αθήνας και Πειραιά, ενώ στις15.30 θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.


 


 


* Αναλυτικά η έρευνα του Χρήστου Κάτσικα, στην "Εφημερίδα των Συντακτών" που κυκλοφορεί σήμερα, Πέμπτη 2 Οκτωβρίου.


 


 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X