Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πού πηγαίνει ο μισθός μας -Τι δίνουμε για διατροφή, στέγαση και διασκέδαση
Πού πηγαίνει ο μισθός μας -Τι δίνουμε για διατροφή, στέγαση και διασκέδαση thumbnail

Πού πηγαίνει ο μισθός μας -Τι δίνουμε για διατροφή, στέγαση και διασκέδαση

Με μολύβι και χαρτί στο χέρι όλο και περισσότερες οικογένειες προσπαθούν να καλύψουν τα έξοδα και τις μηνιαίες οικονομικές υποχρεώσεις κάνοντας αναγκαστικά δραματικές μειώσεις ακόμη και σε είδη πρώτης ανάγκης. 

Αυτό τουλάχιστον έδειξε η έρευνα οικογενειακών προϋπολογισμών 2013 που πραγματοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή και δημοσίευσε πρόσφατα. Σύμφωνα, λοιπόν με τα στοιχεία, η μέση μηνιαία δαπάνη μιας οικογένειας το 2013 για να καλύψει βασικές ανάγκες έφτασε τα 1.509,39 ευρώ και μειώθηκε κατά 127,71 ευρώ σε σχέση με το 2012. 

Τα περισσότερα χρήματα της ελληνικής οικογένειας συνεχίζουν να πηγαίνουν (μειωμένα) στα είδη διατροφής, στη στέγαση αλλά και στις μεταφορές. Από την άλλη, μαχαίρι μπήκε στη διασκέδαση, στη διαμονή σε ξενοδοχεία, στις εξόδους σε εστιατόρια και ταβέρνες, αλλά και στη βενζίνη.

Ωστόσο, σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του 2012, φαίνεται πως τα νοικοκυριά ακόμη και στα είδη διατροφής πέρυσι χρειάστηκε να κάνουν σημαντικές μειώσεις. Ετσι, αγόρασαν λιγότερα φρούτα, αναψυκτικά, αλλά και ψάρια. Αντίθετα, τα ντουλάπια της κουζίνας γέμισαν με αλεύρι και δημητριακά, καφέ, κακάο και τσάι.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα" 


Real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X