Αρχική / More / Celebrity news / Οταν ο Παπανδρέου συνάντησε την φλογερή Σουηδή δημοσιογράφο Εκμαν
Οταν ο  Παπανδρέου συνάντησε την φλογερή Σουηδή δημοσιογράφο Εκμαν thumbnail

Οταν ο Παπανδρέου συνάντησε την φλογερή Σουηδή δημοσιογράφο Εκμαν

Η Κάισα Έκις Έκμαν έγινε γνωστή στην Ελλάδα από τις συναντήσεις που είχε μαζί της ο Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο, η φλογερή Σουηδή δημοσιογράφος, εκτός από τον Τσίπρα, γράφει στο βιβλίο της και για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.


Η Σουηδή δημοσιογράφος, έγραψε βιβλίο για την ελληνική κρίση, ωστόσο δεν στάθηκε μόνο στις απόψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Και αυτό γιατί είδε και άλλους πολιτικούς, ανάμεσα σε αυτούς και τον Γιώργο Παπανδρέου.


Ο πρώην πρωθυπουργός της είπε πολλά. Της εξιστόρησε για παράδειγμα πως όταν ήταν να μπει στη πολιτική, τον έπεισαν τα αδέρφια του να το κάνει, καθώς εκείνος ήταν αρνητικός! Τι του είπαν για να τον… πείσουν; «Τέσσερα χρόνια είναι, πες πως κάνεις ένα διδακτορικό…».


alexis1.png


Δύο άντρες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο τα τελευταία χρόνια στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ο ένας ως πρωθυπουργός που έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο και ο δεύτερος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νέος ηγέτης της Αριστεράς, φιλοξενούνται στο νέο βιβλίο της Κάισα Εκις Εκμάν. Της Σουηδέζας δημοσιογράφου, πολιτικής αναλύτριας και συγγραφέα, που επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2011 και βρέθηκε ανάμεσα στους Αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος. Διαδήλωσε μαζί τους και μέσα από τη διεισδυτική της ματιά στα ελληνικά δεινά, δημοσίευσε στη ναυαρχίδα του σουηδικού Τύπου, την εφημερίδα «Dagens Nyheter» ένα άρθρο συμπαράστασης στους δοκιμαζόμενους Ελληνες.


Τρία χρόνια μετά γράφει το δικό της βιβλίο διεισδύοντας στις ρίζες του ελληνικού προβλήματος, «ανακρίνοντας» μέσα στις σελίδες του βιβλίου, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αλέξη Τσίπρα, των οποίων την προσωπικότητα σκιαγραφεί σήμερα το «ΘΕΜΑ».


O Παπανδρέου με καλωσόρισε στα σουηδικά


«Επισκέφθηκα τον Γιώργο Παπανδρέου στα γραφεία του Ιδρύματος Παπανδρέου. Ενιωσα πολύ άνετα μαζί του από την αρχή. Με καλωσόρισε στα σουηδικά και με κέρασε πράσινο τσάι. Εξάλλου, ο ίδιος έζησε πολλά χρόνια στη χώρα μου», λέει η Κάισα Εκίς Εκμάν
Η γραμματέας του την ενημέρωσε πως το timing δεν ήταν το καλύτερο αφού ο Παπανδρέου ήταν την περίοδο εκείνη σε εξαιρετικά δύσκολη θέση «Πράγματι έτσι ήταν. Θεωρώ πάντως, ότι ο Παπανδρέου έκανε επιλογές που δεν βοήθησαν την Ελλάδα», λέει η κυρία Εκμαν. Παρ’ όλα αυτά ήταν πολύ ήρεμος και έτοιμος να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Αυτό που της έκανε εντύπωση όπως αναφέρει και στο βιβλίο της με τίτλο «Κλεμμένη Ανοιξη», το οποίο κυκλοφορεί στην Ελλάδα, είναι οι ισχυροί δεσμοί που συνδέουν την οικογένεια Παπανδρέου. Στη συνάντησή τους έδωσε το «παρών» και ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος παρενέβαινε στη συζήτηση. «Είναι της μόδας πλέον όλοι να επιτίθενται στην οικογένεια Παπανδρέου. Λένε ότι βγάλαμε λεφτά από την κρίση, ότι η μητέρα μου έκρυψε μια περιουσία στο εξωτερικό και ότι εγώ διατηρώ διαμέρισμα στο Λονδίνο. Η μητέρα μου ζει σε ένα σπιτάκι χωρίς καν πόσιμο νερό», είπε ο Νίκος Παπανδρέου στη Σουηδέζα δημοσιογράφο.


- See more at: http://arouraios.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X