Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Ελεύθερη σχέση: Πρέπει να το δέχεται η γυναίκα ή όχι;
Ελεύθερη σχέση: Πρέπει να το δέχεται η γυναίκα ή όχι; thumbnail

Χριστίνα 18 ετών

Ελεύθερη σχέση: Πρέπει να το δέχεται η γυναίκα ή όχι;

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Καλησπέρα σας θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να σας ρωτήσω Είμαι 25 χρονών και από τα 18 μου τραβιέμαι με ένα παιδί Στα 19 μας είχαμε χωρίσει μετά υπήρχε ένα διάστημα που απλά βρισκόμασταν και μετά περίπου από ενάμιση χρόνο τα ξαναβρήκαμε και μείναμε 3 χρόνια μαζί όπου και ξαναχωρίσαμε και αυτός όπως και παλιά ήθελε να βρισκόμαστε απλά Χωρίς υποχρεώσειςΤο θέμα είναι ότι το ξαναέζησα για 7 μήνες ώσπου μετά από κάποιες άσχημες καταστάσεις τσακωθήκαμε άσχημα και ξεκαθάρισα ότι δεν θέλω άλλο Είπε πολύ άσχημα πράγματα ότι δεν αγαπάει κανέναν ότι δεν δένεται με καμία ότι δεν θα τα ξαναβρούμε ποτέ ότι δεν ταιριάζουμε και άλλα Μετά από όλα αυτά πίστευα ότι δεν θα ξαναμιλήσουμε αλλά έτυχε να με δει ένας γνωστός του και μου ξαναέστειλε μήνυμα ότι έμαθε ότι περνάω καλά και μάλιστα ήθελε να διαμεσολαβήσω για να τα βρει το παιδί που με είδε με μία φίλη μου Πραγματικά δεν ξέρω πως να το χειριστώ Πληγώνομαι και δεν μπορώ να το ξεπεράσω δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει από εμένα και με βασανίζεινομίζω ότι χρειάζομαι βοήθεια Ευχαριστώ


Ο ψυχολόγος ομαδικός θεραπευτής, Δημήτρης Κατσαρός απαντά

Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Αν το ερωτικό ζήτημα δεν έχει κλείσει μέσα σας τότε εστιάστε σ'αυτό και συζητήστε μαζί με τον πρώην σύντροφό σας με γνώμονα αυτό. Μην αφήσετε άλλα γεγονότα (όπως το μήνυμα για τον φίλο) να επιμηκύνουν μια ήδη οδυνηρά μεταίωρη κατάσταση. Νομίζω είναι σημαντικό για σας να ξεκαθαρίσετε μέσα σας κυρίως αν θέλετε κάτι ακόμα και τι είναι αυτό από τον πρώην σύντροφό σας και να μην αφήσετε περιθώρια μέχρι να λάβετε όσα χρειάζεστε για να αποφασίσετε. Ο άνθρωπος αυτός, με βάση την περιγραφή σας, δεν σας ξεπέρασε ακόμα και είναι πιθανό να χρησιμοποιεί εγωιστικές αιτιολογίες για να έρθει σε επαφή μαζί σας. Δεν είναι εποικοδομητικό να κάνετε άλλα σενάρια γιατί εντείνουν το φόβο κι αυτός με τη σειρά του σας ωθεί σε λογικές άμυνας που ταράζουν την κάπως ήδη τεταμένη κατάσταση. Συζητάτε παράλληλα τις σκέψεις σας για αυτή την σχέση με κάποιο οικείο πρόσωπο γιατί γενικά η δεύτερη ματιά γνώμη κάπως γειώνουν τους θυμούς και τους φόβους σας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε ξανά αν χρειαστείτε.
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X