Αρχική / More / Anna's Notes / Δοκίμασα τα κρασιά Ζαχαριά : Ισως τα πιο οικονομικά καλά κρασιά της αγοράς
Δοκίμασα τα κρασιά Ζαχαριά : Ισως τα πιο οικονομικά καλά κρασιά της αγοράς thumbnail

Δοκίμασα τα κρασιά Ζαχαριά : Ισως τα πιο οικονομικά καλά κρασιά της αγοράς

G7DX8520_new
 
Ανακάλυψα ένα πολύ ωραίο κρασί και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας!  Τα κρασιά του οινοποιού γεωπόνου Ηλία Ζαχαριά. 

Σε μια εκταση 400 στρεμμάτων στη Νεμέα ο γεωπόνος Ηλίας Ζαχαριάς παλευει 40 χρόνια με πάθος και μεράκι.
G7DX8391


 Οι αμπελώνες Ζαχαριά φιλοξενούν σήμερα 13 ποικιλίες, αγιωργίτικο, ασύρτικο, σκλάβα, μαυροδάφνη, μαλαγουζιά, κυδωνίτσα, μοσχοφίλερο, ροδίτη και τις φημισμένες κοσμοπολίτικες γαλλικές ποικιλίες cabernet sauvignon, merlot, chardonnay, syrah και sauvignon blanc. 

Οποιο κρασί και να δοκιμάσετε θα σας ευφράνει!

 

Eνδεικτικά οι τιμές τους κυμαίνονται από 3,5 ευρώ


 


4189-180107aΜΑΥΡΟ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΒΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ερυθρός ξηρός οίνος, με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Μαύρο εις τον κύβο ονομάσαμε αυτό το κρασί, καθώς προέκυψε από το αρμονικό συνταίριασμα τριών από τις σημαντικότερες ερυθρές (ή μαύρες, όπως συνηθίζεται να λέγεται) ποικιλίες, τις γηγενείς Αγιωργίτικο και Μαυροδάφνη και το κοσμοπολίτικο Merlot. Ένας ιδιαίτερα πρωτότυπος συνδυασμός των τριών ποικιλιών, που μας δίνει ένα έντονο πορφυρό χρώμα, με σύνθετη και πληθωρική μύτη, γεμάτη από αρώματα μαρμελάδας κερασιού, σοκολάτας, δαμάσκηνου, κανέλλας και γαρύφαλλου. Στο στόμα αποκαλύπτεται η πλούσια γεύση του, με την έξοχη δομή, που χαρακτηρίζεται από γλυκά αισθητές τανίνες, αγκαλιασμένες με πληθωρικά φρούτα του δάσους, γλυκά μπαχαρικά και παρουσία βανίλιας στη μακριά επίγευσή του.


4189-180107aΛΕΥΚΟ ΕΙΣ ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Λευκός ξηρός οίνος, με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Λευκό εις το τετράγωνο ονομάσαμε αυτό το κρασί καθώς προέκυψε από το αρμονικό συνταίριασμα δύο εξαιρετικών λευκών ποικιλιών, του πολυδυναμικού ασύρτικου και της σπάνιας σκλάβας. Ένας ιδιαίτερα πρωτότυπος συνδυασμός των δύο ποικιλιών που μας δίνει ένα λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα, με πληθωρικό άρωμα ώριμων κίτρινων φρούτων και νύξεις καπνού και πράσινου μήλου. Κρασί καλοδομημένο, με γεμάτο σώμα και ισορροπημένη οξύτητα, που του προσδίδει νεύρο. Διαθέτει πλούσια γεύση και μακρά επίγευση, με παρουσία εσπεριδοειδών και βανίλιας.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


4189-180107aΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΖΑΧΑΡΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ερυθρός ξηρός οίνος, με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Νεμέα


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το Αγιωργίτικο στην κλασική εκδοχή του… Χαρακτηρίζεται από λαμπερό, βαθύ ρουμπινί χρώμα. Αρωματικά κυριαρχούν οι νότες κόκκινων φρούτων και βανίλιας. Στο στόμα αποκαλύπτεται η πλούσια βελούδινη γεύση του, με τις διακριτικές τανίνες, το ισορροπημένο σώμα και την έντονη επίγευση.
4189-180107aΕΡΥΘΡΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ερυθρός ξηρός οίνος, με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κορινθία


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Η ευγενέστερη ποικιλία ερυθρού κρασιού στην Ελλάδα, το φημισμένο Αγιωργίτικο συνάντησε το κοσμοπολίτικο και πολυβραβευμένο Cabernet Sauvignon. Το αρμονικό τους συνταίριασμα προσέφερε έναν ερυθρό οίνο με γεμάτο σώμα και σύνθετο αρωματικό χαρακτήρα, με μνήμες από βατόμουρα, δαμάσκηνα, γλυκά μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς.
4189-180107aΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ ΖΑΧΑΡΙΑ BIO

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Πελοποννησιακός τοπικός, λευκός ξηρός οίνος


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Διακρίνεται για το κιτρινοπράσινο χρώμα του και την φρεσκάδα του. Χαρακτηρίζεται από το έντονο ποικιλιακό άρωμα ανθέων και εσπεριδοειδών στη μύτη και στο στόμα, με κυρίαρχα το λευκό τριαντάφυλλο και το κίτρο. Φρέσκο κρασί, γεμάτο και ισορροπημένο με επίγευση που διαρκεί. 
4189-180107aΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑ BIO

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Πελοποννησιακός τοπικός, ερυθρός ξηρός οίνος


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: To Αγιωργίτικο Ζαχαριά είναι ένα γεμάτο κρασί, με λαμπερό ρουμπινί χρώμα. Προέρχεται από σταφύλια βιολογικής γεωργίας και χαρακτηρίζεται από αρώματα κερασιού και κόκκινων φρούτων, με νότες βανίλιας και ξηρών καρπών. Στο στόμα είναι μεσαίου σώματος με κομψή δομή, ισορροπημένη οξύτητα και ώριμες στρογγυλές τανίνες. 
AlbinoALBINO

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Λευκός ξηρός οίνος


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Λευκό (ή albus στα λατινικά) από αγιωργίτικο. Το Albino είναι η μεταφορά του χαρακτήρα και της ιδιαιτερότητας του κόκκινου αγιωργίτικου σε ανοιχτές αποχρώσεις. Η μεταμόρφωση αυτή δίνει στο προσκήνιο ένα κρασί φρουτώδες και αρωματικό, με ισορροπημένη οξύτητα, ενώ στο παρασκήνιο φιλοξενείται η έντονη και μακρά επίγευση του αγιωργίτικου. Σερβίρεται στους 10 – 12° C. 


4189-180107aCHARDONNAY ΖΑΧΑΡΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Λευκός ξηρός οίνος, με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κορινθία


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Χαρακτηρίζεται από ανοιχτό κιτρινοπράσινο χρώμα και μεγάλη αρωματική ένταση, με κυρίαρχα τα αρώματα αχλαδιού, κίτρινων φρούτων και βουτύρου. Οι δυνατότητες της ποικιλίας και ο σεβασμός στον τρόπο οινοποίησης το προίκισαν με γεμάτο σώμα, καλή ισορροπία και μακρά ευγενική επίγευση. 


4189-180107aΑΣΩΠΟΥ ΧΩΡΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ροζέ ξηρός οίνος, με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κορινθία


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Παράγουμε αυτό το κρασί από δύο γηγενείς ποικιλίες, το φημισμένο αγιωργίτικο και την σπάνια σκλάβα. Το αρμονικό τους συνταίριασμα προσέφερε ένα λαμπερό ροζέ κρασί, με τριανταφυλλί χρώμα και λεπτά αρώματα φρούτων, όπου κυριαρχούν το κεράσι και η φράουλα. Ο σεβασμός στον τρόπο οινοποίησης και η μικρή παραμονή σε βαρέλι το προίκισαν με πλούσια, δροσερή γεύση και μακρά ευγενική επίγευση
4189-180107aΑΜΠΕΛΟΥ ΦΩΣ – ΕΡΥΘΡΟ

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος 

Η ευγενέστερη ελληνική ερυθρή ποικιλία, το Αγιωργίτικο, σε μια από τις γευστικότερες εκδόσεις της. Ένα κρασί λαμπερό, με έντονο βαθυκόκκινο χρώμα και βελούδινη γεύση. Σχετικά πολύπλοκο για το νεαρό της ηλικίας του, με μαλακές τανίνες και πλούσιο σώμα, εντυπωσιάζει με τα έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, φραγκοστάφυλου και βανίλιας.


4189-180107aΑΜΠΕΛΟΥ ΦΩΣ – ΛΕΥΚΟ

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος

Το αρμονικό πάντρεμα του Μοσχοφίλερου και του Ροδίτη, έδωσαν την δυνατότητα στις δύο ποικιλίες να μας χαρίσουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά τους. Ως αποτέλεσμα έχουμε ένα δροσερό και λαμπερό κρασί, με λευκοκίτρινο χρώμα και ευχάριστη οξύτητα. Αρωματικά χαρακτηρίζεται από νότες μήλου και εσπεριδοειδών. 
4189-180107aΑΜΠΕΛΟΥ ΦΩΣ – ΡΟΖΕ

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος

Η ευγενέστερη ελληνική ερυθρή ποικιλία, το Αγιωργίτικο, σε μια άλλη διάσταση και άλλες…αποχρώσεις. Οι λίγες ώρες συμπαραμονής του μούστου με τα στέμφυλα κατά την ζύμωση είναι υπεύθυνες για αυτό το κρασί με το τριανταφυλλί χρώμα, τη δροσερή γεύση και τα λεπτά αρώματα φρούτων, όπου κυριαρχούν το κεράσι και η φράουλα. X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X