Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Καμία προσαύξηση σε όσους πλήρωσαν εμπρόθεσμα τον ΕΝΦΙΑ
Καμία προσαύξηση σε όσους πλήρωσαν εμπρόθεσμα τον ΕΝΦΙΑ thumbnail

Καμία προσαύξηση σε όσους πλήρωσαν εμπρόθεσμα τον ΕΝΦΙΑ

Καμία προσαύξηση δεν πρόκειται να επιβαρύνει τους φορολογούμενους που πλήρωσαν εμπρόθεσμα τον ΕΝΦΙΑ, αλλά για τεχνικούς λόγους εμφανίζονται να είναι εκπρόθεσμοι στη φορολογική τους εικόνα στο TAXISnet.


Αυτό διευκρινίζει η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου σχετικά με το τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη φορολογική εικόνα ιδιοκτητών που πλήρωσαν εμπρόθεσμα την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ μέσω διαδικτύου.


Από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) υπενθυμίζουν επίσης ότι όπως και με κάθε άλλο φόρο έτσι και με τον ΕΝΦΙΑ θα γίνεται συμψηφισμός με τυχόν επιστροφή φόρου εισοδήματος που έχουν οι φορολογούμενοι.


Οι εισπράξεις από την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θεωρούνται από το υπουργείο Οικονομικών ικανοποιητικές αν και ακόμη δεν υπάρχει πλήρης εικόνα αυτήν τη στιγμή.


Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως επισημαίνουν παράγοντες της ΓΓΔΕ, οι εισπράξεις αυτές συνέβαλαν στη αύξηση των δημοσίων εσόδων τον Σεπτέμβριο σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από αυτά του αντίστοιχου μήνα πέρυσι.


Σε ότι αφορά τις συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών πελατών, η τριμηνιαία διορία υποβολής που ισχύει σήμερα θα συνεχισθεί και το 2015, διευκρινίζεται αρμοδίως από τη ΓΓΔΕ.


Σημειώνεται, εξάλλου, ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων εσόδων τηρεί θετική στάση σχετικά με τις εισηγήσεις που έχουν υποβληθεί στο υπουργείο Οικονομικών ώστε φορολογούμενοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών και χωρίς έσοδα από αυτό να μην επιβαρύνονται με τέλος επιτηδεύματος.


Μadata.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X