Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Όταν ο άνδρας θέλει σεξ με πολλές γυναίκες ;
Όταν ο άνδρας θέλει σεξ με πολλές γυναίκες ; thumbnail

Όταν ο άνδρας θέλει σεξ με πολλές γυναίκες ;


Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Κείμενο της συγγραφέως και ψυχοθεραπεύτριας Πέγκι Βον 


Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που υποδαυλίζουν την επιθυμία των περισσοτέρων ανδρών να προβούν σε σαρκικές συνευρέσεις με πολλές διαφορετικές γυναίκες. Μολονότι αρκετοί αρνούνται την ύπαρξη βιολογικού παράγοντα, πειράματα που έγιναν σε ποντίκια απέδειξαν την ύπαρξη του Συνδρόμου Κούλιτζ -τα αρσενικά ποντίκια ακόμη κι οταν είναι εξαντλημένα από πολλαπλές συνουσίες δραστη­ριοποιούνται εκ νέου όταν εισάγονται νέα θηλυκά στο κλουβί. Δεν έχει διαπιστωθεί αν υπάρχει το ίδιο βιολογικό ένστικτο και στους ανθρώπους, όμως παρατηρείται πληθώρα κοινωνικών και ανθρωπολογικών παραμέτρων που συμβάλλουν στην τάση για εναλλαγή ερωτικών συντρόφων.


Υπήρξαν, ιστορικά, πολυγαμικές κοινωνίες και εκατονταετίες ανθρώπινης εξέλιξης κατά τις οποίες θεωρείτο κρίσιμο ο άνδρας να «σπέρνει τον σπόρο» του σε πολυάριθ­μες γόνιμες γυναίκες ώστε να διασφαλίζεται η κληρονομι­κή συνέχεια και να διατηρείται η σταθερότητα της πληθυσμιακής σύνθεσης ποικίλων ομάδων. Έπειτα, υπάρχει και η επιρροή του διπλού κριτηρίου που εξακολουδεί να διέπει τη διαπαιδαγώγηση αγοριών και κοριτσιών. Ως κοινωνία έχουμε αποδεχθεί την ύπαρξη διαφορετικών κριτηρίων για τη σεξουαλική συμπεριφορά των δύο φύλων. Έτσι, οι νεαρές γυναίκες σηγματίζονται όταν αλλάζουν τακτικά ερωτικούς συντρόφους και κινδυνεύουν να αποκτήσουν •κακή φήμη», ενώ για τους άνδρες η έντονη ερωτική δρα­στηριότητα θεωρείται συνυφασμένη με την ενήλικη φάση της ζωής τους.


Καθώς οι νεαροί αρσενικοί έχουν την τάση να εμπλέ­κονται σε σαρκικές επαφές με πλήθος θηλυκών, συνειδη­τοποιούν από νωρίς ότι υπάρχουν διαφόρων τύπων γυ­ναίκες, ο καδένας με τη χάρη του, και μαθαίνουν να απολαμβάνουν και να εκτιμούν την ποικιλία στον σεξουαλικό τομέα. Η επιθυμία για εναλλαγή δεν οδηγεί κατ’ ανάγκην στον τερμαπσμό του γάμου. Άνδρες που εκφράστηκαν με απόλυτη ειλικρίνεια, αναγνώρισαν ως ιδανική κατάσταση γι’ αυτούς τον έγγαμο βίο (με όλα τα οφέλη που εμπεριέχει), στο πλαίσιο του οποίου, όμως, να μην τους στερείται η δυνατότητα ερωτικών επαφών και με άλλες γυναίκες. Μολονότι αυτή η νοοτροπία έχει ευρέως διατυπωθεί, οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να την παραβλέπουν.
Ο δόκτωρ Αιούις Γιαμπλόφσκι αναφέρει στο βιβλίο του με τίτλο The Extra-Sex Factor (Ο Παράγων του Επιπρό­σθετου Σεξ) ότι σε μια μελέτη που διεξήγε με δείγμα 800 ανδρών, «οι έγγαμοι άνδρες, ανεξάρτητα από το «επιπρόσθετο σεξ» που απολαμβάνουν, επιδιώκουν να συγκροτή­σουν έναν πυρήνα οτκογενειακής ζωής», και πως «οι άν­δρες που κάνουν διπλή ζωή αγαπούν τόσο τη συμβατική οικογενειακή ζωή όσο και την παρανομία που αναπόφευκτα συνοδεύει πς εξωσυζυγικές σχέσεις». Στο βιβλίο του Why Men Are the Way They Are (Γιατί ο ι Άνδρες Είναι Αυτοί που Είναι), ο Γουόρεν Φάρελ λέει: «Η συντριπτική πλειονότητα των έγγαμων ανδρών (τρεις στους τέσσερεις, ήδη στην εποχή του Κίνσεϊ) επιθυμούν να συνάψουν εξωσυζυγικούς δεσμούς».


Όσοι διατυπώνουν το ερώτημα, «Μα γιατί παντρεύονται αφού θέλουν να ξενοκοιμούνται;» δεν αντιλαμβάνονται τη βασική επιθυμία των ανδρών σύμφωνα με τον ερευνητή για γάμο και σεξουαλική ποικιλία. Οι άνδρες που βιώνουν αυτήν την επιθυμία, δεν είναι απαραίτητο ότι θα προσπαθήσουν να την ικανοποιήσουν, ωστόσο καλό είναι να αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει αυτή η προτίμηση χωρίς να προσπαθούμε να την δικαιολογήσουμε κιόλας.


  

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X