Το… θαύμα της Μάλμε και έκπληξη για Ολυμπιακό (pics)

Πανηγυρικό ήταν το… χρώμα του Τύπου στην Σουηδία, για τη νίκη της Μάλμε με 2-0 κόντρα στον Ολυμπιακό, με τον Ρόζενμπεργκ να είναι ο ήρωας για τους Σκανδιναβούς! Η επιτυχία της πρωταθλήτριας Σουηδίας ήταν η πρώτη άλλωστε σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και ο τοπικός Τύπος μιλά για «άθλο» και «θαύμα»! Λογικό ο τόνος είναι πανηγυρικός… Στην υπόλοιπη Ευρώπη… υποδέχτηκαν το αποτέλεσμα με έκπληξη, και αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός… ναυάγησε!

Πάμε να δούμε τι αναφέρουν οι εφημερίδες στην Σουηδία:

Η «Sydsvenskan», που εδρεύει στο Μάλμε, είχε στην πρώην σελίδα τον φωτεινό πίνακα με το τελικό αποτέλεσμα (2-0) και τον κόσμο της γηπεδούχου να πανηγυρίζει. Ο τίτλος σε ελεύθερη μετάφραση είναι: «Συνωστισμός στο ελληνικό δράμα». Με… χτύπημα την φράση:«Ο Ρόζενμπεργκ ήταν ο ήρωας της Μάλμε που νίκησε τον Ολυμπιακό».

H «Kvällsposten» έχει ολοσέλιδη φωτογραφία του Ρόζενμπεργκ να πανηγυρίζει και την λέξη: «ΑΘΛΟΣ»…

Η «Expressen» είχε στο εξώφυλλο θέμα τη νίκη της Μάλμε. Πάνω σε φωτογραφία του Μάρκους Ρόζενμπεργκ γράφει: «Το θαύμα των mackans»…

«Μία νίκη, αλλά εκατομμύρια μπράβο», έγραψε η «Aftonbladet», και στάθηκε στη σημασία της επιτυχίας της Μάλμε. «Ήρωας ο Ρόζενμπεργκ με τα δυο γκολ του», ανέφερε ακόμα, έχοντας και δηλώσεις του Σουηδού, ο οποίος ανέφερε πως δεν… ήξερε τι είχε συμβεί!!!

Η «Dagens Nyheter» ανέφερε στην πρώτη σελίδα της: «Νίκη που αντήχησε στην Ευρώπη». Και συνεχίζει: «Ο Ρόμπιν Όλσεν κράτησε ανέπαφη την εστία του και ο Μάρκους Ρόζενμπεργκ σημείωνε τα γκολ οδηγώντας τη Μάλμε στο 2-0 κόντρα στον Ολυμπιακό – και στην πρώτη ιστορικά νίκη της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Δείτε εδώ αναφορές στην υπόλοιπη Ευρώπη
Στα Μέσα εκτός Σουηδίας (όπως σε Ισπανία και Ιταλία) τα ρεπορτάζ στάθηκαν την εκτελεστική δεινότητα του Μάρκους Ρόσενμπεργκ, ενώ έκαναν λόγο για έκπληξη…

Μarca (Ισπανία): «Πρώτη νίκη της Μάλμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. O Mίτσελ έχασε την ευκαιρία. Η Μάλμε αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό του Μίτσελ . Οι Έλληνες θα μπορούσαν να είχαν αποδράσει έχοντας την πρωτιά στον όμιλο αλλά ο Ρόσενμπεργκ τους εμπόδισε».

As (Ισπανία): «Η Μάλμε την έκπληξη, νίκησε τον Ολυμπιακό του Μίτσελ. Η σουηδική ομάδα επιβλήθηκε 2-0 του Ολυμπιακού χρη σε δύο γκολ του Ρόσενμπεργκ. Πέτυχε την πρώτη νίκη της ιστορίας της στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Gazzetta dello Sport (Ιταλία): «Τι παιχνίδι από Ρόσενμπεργκ για την Μάλμε. “Ναυάγησε” ο Ολυμπιακός».

Corriere dello Sport (Ιταλία): «Η Μάλμε νίκησε τον Ολυμπιακό κι έδωσε απόλυτη ισορροπία στον όμιλο μετά από δύο αγωνιστικές».

Tuttosport (Ιταλία): «Σημαντική νίκη των Σουηδών της Μάλμε επί του Ολυμπιακού, όλες οι ομάδες τώρα έχουν από τρεις βαθμούς».

Sportmediaset (Ιταλία): «Χτύπημα» από Μάλμε, ο Ρόσενμπεργκ “έσπρωξε” τους Σουηδούς απέναντι στον Ολυμπιακό».

Guardian (Αγγλία): «Ο Μάρκους Ρόσενμπεργκ σκοράρει δύο γκολ για να δώσει στη Μάλμε μια μεγάλη νίκη εναντίον του Ολυμπιακού».

 

 

 

Σχετικά άρθρα