Μάγκας, ωραίος, ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ!

Τεράστια εμφάνιση, ιστορική νίκη και πρωτιά στον όμιλο! Όλα αυτά τα συνδύασε ο Αστέρας που νίκησε κατά κράτος την Παρτιζάν με 2-0 και να θρονιαστεί στην πρώτη θέση του ομίλου του!

Σαν φτιαγμένος από καιρό ο Αστέρας γι αυτόν τον όμιλο δεν κοίταξε απλά στα μάτια την Παρτιζάν. Την κατατρόπωσε! Και μαζί πήρε μία νίκη-χρυσάφι με 2-0. Άψογα διαβασμένος ο Βεργέτης έδεσε κόμπο μια ομάδα που είχει ξεχάσει πως είναι να χάνεις (20 ματς αήττητη σε πρωτάθλημα καιι Ευρώπη). Τελικά της το υπενθύμισε η ομάδα της Τρίπολης με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Ο Αστέρας, έχοντας πετύχει την πιο ιστορική νίκη στην Ευρώπη, θρονιάστηκε στην πρώτη θέση του ομίλου του, μετρώντας 4 βαθμούς, αφήνοντας πίσω του Παρτιζάν, Τότεναμ και Μπεσίκτας .  

A’ Ημίχρονο: Άψογος ο Αστέρας Τρίπολης στο κομμάτι τακτική δεν άφησε την Παρτιζάν να κάνει το παιχνίδι της και χτύπησε εκεί που πονούσε. Άριστα διαβασμένος ο Βεργέτης, έδωσε χώρο στους Σέρβους προσέχοντας την ανασταλτική του λειτουργία και χτύπησε στην κόντρα. Με απίστευτη εναλλαγή της μπάλας τεσσάρων παικτών έβγαλε επίθεση στο 22′ που κατέληξε στο σουτ του Λούι, ο τερματοφύλακας της Παρτιζάν έδιωξε και στην επαναφορά ο Ουσέρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Απόλυτα δίκαιο το προβάδισμα του Αστέρα. Είχε πετύχει καίριο πλήγμα στην άμυνα της Παρτίζαν η οποία μέχρι να συνέλεθει λίγο έλειψε να δεχθεί και δεύτερο τέρμα. Ο Πάρμα έκλεψε την μπαλα από τον κεντρικό αμυντικό της ΠΑρτιζάν και βγήκε τετ α τετ ο Λούκατς όμως έδιωξε το σουτ. Η μεγάλη νίκη του Αστέρα ήταν ότι λειτούργησε άριστα στο ανασταλτικό κομμάτι, κλείδωσε πλήρως την Παρτιζάν και οι Σέρβοι δεν είχαν τι να κάνουν την μπάλα παρά την κατοχή.

Β’ Ημίχρονο: Το δεύτερο μέρος ανήκε ολοκληρωτικά στον Αστέρα. Η ομάδα του Βεργέτη δεν κοίταξε ούτε στιγμή να διαφυλάξει το υπέρ της της 1-0 και έψαξε με γρήγορο ρυθμό και ωραίο ποδόσφαιρο το δεύτερο γκολ. Αυτό οδήγησε σε καταιγισμό φάσεων με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου. Μετά από 4 φάσεις, μόλις στο 52′ ήρθε το γκολ. Ο Λούι έπιασε κάτι σαν σουτ, ο Μάσα δεν έπιασε την μπάλα όπως θα ήθελε αλλά ο Πάρα δεν λάθεψε από κοντά για το 2-0. Η βραδιά εξελισσόταν σε …όνειρο. Ένα όνειρο που δεν προέκυψε απλά αλλά το έπλασε ο Αστέρας με το μεστό του παιχνίδι σε όλες τις γραμμές. Το ίδιος σκηνικό με το σφυροκόπημα του Λουκατς συνεχίστηκε, είτε με μακρινά σουτ είτε με γρήογορους συνδυασμούς και φάσεις μπροστά στην εστία του. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Παρτιζάν απείλησε ουσιαστικά τον Αστέρα μόλις στο 63′ αλλά ο Κοσίτσκι έδιωξε σωτήρια. Στο 69′ ο Λούι με ωραία προσπάθεια γύρισε το σώμα του και σούταρε μέσα από την περιοχή με την μπαλα να γλύφει το δοκάρι του Λούκατς. Μέχρι το τέλος ο Αστέρας δεν απειλήθηκε.

Που κρίθικε: Στην εξαιρετική τακτική προσέγγιση του ματς από τον Βεργέτη και στο γεγονός ότι δεν φοβήθηκε σε καμία στιγμή το ματς. Ο Αστέρας νίκησε στα ίσα την Παρτιζάν με ωραίο ποδόσφαιρο και καταιγιστικό ρυθμό. Μετά από δύο ματς δείχνει να είναι πλασμένος γι αυτόν τον όμιλο και να συνεχίσει έτσι οδεύει προς μεγάλη διάκριση (λέγε με πρόκριση)

Παίκτης από χρυσάφι: Ίσως αδικήσουμε κάποιον αλλά μάλλον ο σκόρερ του πρώτου τέρματος Ουσέρο παίρνει οριακά τον τιτλο.

Η σφυρίχτρα: Δεν διαδραμάτισε ρόλο στο ματς. Ίσως το τέρμα που σημείωσε ο Μπαράλες στο 69′ και δεν μέτρησε ως σάιντ να είναι το μοναδικό σημαντικό λάθος των διαιτητών. Το ριπλέι πάντως δεν είναι διαφωτιστικό. Πολύ οριακή φάση.

Σχετικά άρθρα