Ο Μποτία, ο Μαρκάνο και ο… Μαρβό!

 
 
Είναι τόσο κακός παίκτης ο Μποτία; Δεν είναι τόσο καλός για το επίπεδο του Ολυμπιακού; Οι απαντήσεις δεν μπορεί να είναι κατηγορηματικές, ούτε τα συμπεράσματα οριστικά από ένα και μόνο παιχνίδι. 
 
Ο Μποτία πράγματι έκανε χοντρό λάθος στο γκολ της Μάλμε. Και σίγουρα δεν είναι τόσο γρήγορος ή αποφασιστικός στις αντιδράσεις του όσο ο Μανωλάς. Και επίσης σίγουρα τα είχε εντελώς χαμένα στη συνέχεια και παραλίγο να βάλει αυτογκόλ-χαϊλάιτ με την κεφαλιά πάνω από τον Ρομπέρτο. 
 
Ο ίδιος παίκτης, όμως, ήταν αυτός που είχε κάνει ένα εξαιρετικό ματς εναντίον της Ατλέτικο στην πρεμιέρα. Επίσης μπορεί να λέγαμε εντελώς άλλα πράγματα για τον ίδιο ποδοσφαιριστή εάν είχε μετρήσει το γκολ του Μήτρογλου με τον Ισπανό να είναι μέσα στη φάση ή αν προτού κάνει το λάθος στο γκολ είχε δει ο Καράσεφ ότι ο Ρόζενμπεργκ «βρήκε» χαμηλά στο πίσω μέρος του ποδιού τον στόπερ του Ολυμπιακού.
 
Ο Μποτία έγινε μετατράπηκε σε ένα λεπτό από θετικός πρωταγωνιστής σε αποδιοπομπαίο τράγο. Δεν βγαίνει, όμως, έτσι το πόρισμα για την αξία ενός παίκτη. 
 
Σας θυμίζω ότι στο ξεκίνημα της καριέρας του στον Ολυμπιακό τα ίδια ακούγονταν και σχολιάζονταν για τον Μαρκάνο. Και υπήρχε πολλή γκρίνια για τον Βαλβέρδε που τον είχε επιλέξει. Ο Μαρκάνο έκανε λίγο αργότερα μεταγραφή πολλών εκατομμυρίων στη Ρωσία και τώρα παίζει στην Πόρτο. 
 
Παρεμπιπτόντως δεν είναι λάθος όσοι επιμένουν ότι ο Αβραάμ βιάστηκε να τα βροντήξει. Βιάστηκε πολύ…
 
Αλλά και πώς τα φέρνει η μπάλα: Τον ΠΑΟΚ τον «εκτέλεσε» στη Γαλλία ο Σιλβέν Μαρβό, ένας παίκτης που είχε προταθεί πολλάκις στον Ολυμπιακό, αλλά ο Μίτσελ ποτέ δεν ήταν «ζεστός» για την απόκτησή του. Ο Μαρβό που έχει παίξει και στην Αγγλία, έβαλε δυο γκολ και είχε δοκάρι, ενώ αλλαγή έπαιξε κι ο Γιαταμπαρέ, που ανήκει ακόμα στον Ολυμπιακό…

Σχετικά άρθρα