Αρχική / Πολιτισμός / City life / Μαχαιρίτσας, Τερμίτες, P.L.J. Band στο Ηρώδειο
Μαχαιρίτσας, Τερμίτες, P.L.J. Band στο Ηρώδειο thumbnail

Μαχαιρίτσας, Τερμίτες, P.L.J. Band στο Ηρώδειο

Το Ηρώδειο φιλοξενεί στις 5/10 μια συναυλία που επιχειρεί να κάνει γερή βουτιά στο παρελθόν για να αναδείξει ακόμη μία φορά το κοινωνικό κι αισθητικό changing same που βιώνουμε (συνειδητά ή ασυνείδητα ) μέσα από μουσικές και τραγούδια – του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και της παρέας των Τερμιτών εν προκειμένω. Λοιπόν, οι αρχές των ’80s ήταν μια περίεργη εποχή­. Πολιτικο­κοινωνικά ήταν ψυχροπολεμική –καλή ώρα– και η αίσθηση στους κύκλους των "σκεπτόμενων" ήταν ότι ένα παγκόσμιο "μπραφ" (ένας πόλεμος π.χ. ) δεν ήταν απίθανο. Εκ τούτου ορμώμενο, το νεανικό γκρουπ P.L.J. Band (εκ των αρχικών των μικρών ονομάτων των Pavlos Kikrilis, Lavrendis Macheritsas, Jimmy Vasalakis, τους οποίους συμπλήρωναν οι Antonis Mijelos και Tolis Skamajouras ) εμπνεύστηκε το άλμπουμ "Armageddon". Με αφετηρία την Αποκάλυψη του Ιωάννη και ακολουθώντας το "666" των Aphrodite’s Child, τα παιδιά έβγαλαν το "Armageddon", το οποίο κυκλοφόρησε εδώ έπειτα από πολλές περιπέτειες με εταιρείες του εξωτερικού…


Η μεγάλη επιτυχία έρχεται τελικά και οφείλεται στο γκρουπ – είναι ανεξάρτητη της συμμετοχής του Γιώρ­γου Νταλάρα στην "Αμαρτωλή Μαρία". Οι Τερμίτες δημιούργησαν σχολή στο δεύτερο μισό των ’80s κι επηρέασαν τα πράγματα στο ελληνικό (με ροκ ορμές ) τραγούδι. Πρώτος και καλύτερος εκπρόσωπος αυτής της σχολής είναι ο ίδιος ο Λαυρέντης, που ακολουθεί το δικό του δρόμο μετά τη ­διάλυση των Τερμιτών το 1988. Τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά.
Στη συναυλία στο Ηρώδειο θα είναι όλη η παρέα: ο Μαχαιρίτσας, ο Μιτζέλος, ο Κικριλής, ο Σπυρόπουλος, ο Βασαλάκης. και ο Γιάννης Κότσιρας ως αφηγητής του "Armageddon" αλλά και ως συμμέτοχος σε πολλά από τα τραγούδια που θα ακούσουμε. και η Εστουδιαντίνα. Θα είναι μια ωραία στιγμή τόσο για το μυαλό όσο και για την καρδιά μας.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X