Μακαρόνια διαίτης στο φούρνο με τόνο

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />450 γραμμάρια πέννες<br />1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι<br />1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο<br />¾ φλιτζάνι ντομάτες πολτοποιημένες<br />3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις<br />1 ½ κουταλιά της σούπας γάλα<br />60 γραμμάρια τόνο σε κονσέρβα<br />4 κουταλιές της σούπας τριμμένη μοτσαρέλα<br />2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.<br />Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα ζυμαρικά και βράζετε σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.<br />Στραγγίξτε και αφήστε στην άκρη.<br /><br />Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και την τομάτα τριμμένη και μαγειρεύετε για πέντε λεπτά.<br />Χτυπάμε το αλεύρι και το κρύο γάλα και το ρίχνουμε στη σάλτσα τομάτας. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να βράσει. Αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να δέσει σε μέτρια προς χαμηλή εστία. Προσθέστε τον τόνο και ανακατεύετε καλά.<br /><br />Μεταφέρετε τις πέννες και την σάλτσα τομάτας σε ένα πυρέξ.<br />Τρίψτε από πάνω με τριμμένη μοτσαρέλα και μαϊντανό. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.<br />Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα