Καραγκούνης: «Μια βουτιά στα βαθιά»

Συγκινημένος και απόλυτα συνειδητοποιημένος από τη νέα σελίδα της καριέρας του που ανοίγει πλέον από το πόστο του δ/ντή ποδοσφαίρου της Εθνικής ομάδας, εμφανίστηκε ο Γιώργος Καραγκούνης.

«Ευχαριστώ την Ομοσπονδία, τον προπονητή, τους συμπαίκτες μου που όσα περάσαμε με έφαραν εδώ. Ανακοινώνω και επίσημα το τέλος της καριέρας μου και τώρα είμαστε εδώ και να δούμε που θα φτάσουμε.» τόνισε αρχικά ο “Τυπάρας” και συνέχισε:

Για τα καθήκοντά του: «Το ότι είμαι εδώ δεν είναι κάτι προσχεδιασμένο. Μου είχε γίνει η πρόταση από το καλοκαίρι αλλά δεν σκεφτόμουν ότι θα είμαι εδώ. Γιατί παίζει σημαντικό ρόλο ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές που θα συνεργάζομαι. Έγιναν από τότε πολλά, από την μεταγραφή στον Παναθηναϊκό ή στις ΗΠΑ, η ήττα από τη Ρουμανία. Το κομβικό σημείο ήταν οι συζητήσει που είχαμε και πήρα τελικά την απόφαση. Με τον προπονητή αποφασίσαμε να είμαι στην Ανδρών ανάμεσα σε εκείνων και τους παίκτες. Ο κ. Ρανιέρι μου φάνηκε σοβαρός και συνεργάσιμος και μπορούμε να κάνουμε κάποια θετικά πράγματα. Αυτό έπαιξε ρόλο γιατί θα μπορούν κάποιες σκέψεις μου να περάσουν στην ομάδα.»

Για τις ημέρες πριν από την απόφασή του να αναλάβει το πόστο: «Ήταν γραφτό να συνεχίσω με την Εθνική . Έπαιξε μεγάλο ρόλο το ραντεβού με τον κ. Ρανιέρι. Ήταν επίσης πολύ σημαντικό τα τηλεφωνήματα των συμπαικτών μου που έδειξαν ότι με ήθελαν. Υπήρχαν πολύ μεγάλες αλλαγές το καλοκαίρι και αυτή η μετάβαση δεν είναι εύκολη. Έφυγαν ποδοσφαιριστές, άλλαξαν προπονητές. Είμαι 23 χρόνια στην Εθνική ομάδα, οπότε ήταν πιο εύκολο μετά να πάρω αυτή την απόφαση, αν και το συναίσθημα του ποδοσφαιριστή δεν αλλάζει με τίποτα.»

Αν τον κέντρισε κάτι από τη συζήτηση με τους συμπαίκτες του: «Δε μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες. Έπαιξαν όλοι πολύ σημαντικό ρόλο. Ότι είμαι τόσα χρόνια στην Εθνική, ότι η ομάδα κάνει μια μετάβαση και μου ζητήθηκε να βοηθήσω, αποφάσισα να το κάνω. Δε θα είναι εύκολο, όπως εντός γηπέδου. Εκεί ήξερα νομίζω καλύτερα τα κατατόπια. Χρειάζεται πάντως προσπάθεια από όλους. Θα κάνω μια βουτιά στα βαθειά, αλλά ξέρω όπως λέτε και εσείς από βουτιές. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα, να έρχονται τα αποτελέσματα και να κρατάμε σε υψηλό επίπεδο την ομάδα. Η Εθνική συντηρεί το εθνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι εύκολη υπόθεση να προκρίνεσαι στο Euro.»

Σχετικά άρθρα