Μπλουμς: «Θα δίνω τα πάντα για τον Παναθηναϊκό»

Ο Γιάνις Μπλουμς πραγματοποιεί την πρώτη του αποστολή με τον Παναθηναϊκό στο τουρνουά Gomelsky Cup. Ο Λετονός γκαρντ μίλησε για τη νέα πρόκληση της καριέρας του την οποία ευελπιστεί να φέρει εις πέρας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

«Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα, με μεγάλη ιστορία στο χώρο του μπάσκετ και πολλούς τίτλους. Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι μέλος του Παναθηναϊκού. Δεν ξέρω για πόσο διάστημα θα παραμείνω στην ομάδα. Αν θα είναι για ένα μήνα, για δύο μήνες ή για περισσότερο. Το βέβαιο είναι πως θα δίνω τα πάντα σε κάθε προπόνηση και κάθε παιχνίδι προκειμένου να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό 

Ο Παναθηναϊκός αποτελεί σίγουρα μια τεράστια πρόκληση για μένα. Έχω αγωνιστεί για χρόνια στην ACB, έχω παίξει και στους τελικούς με τη φανέλα της Μπιλμπάο, αλλά ο Παναθηναϊκός αποτελεί σαφώς την μεγαλύτερη πρόκληση για την καριέρα μου». 

Για την πρόταση: «Η αλήθεια είναι πως η πρόταση του Παναθηναϊκού αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη για μένα. Δεν θα μπορούσα να πω όχι στον Παναθηναϊκό και θα κάνω τα πάντα για βοηθήσω την ομάδα». 

Για τον Ιβάνοβιτς: «Γνωρίζω καλά τον κόουτς Ιβάνοβιτς αφού ήμασταν αντίπαλοι στην Ισπανία. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Μου αρέσει η φιλοσοφία του επάνω στο μπάσκετ και περιμένω να συνεργαστώ μαζί του». 

Για το ελληνικό μπάσκετ και την Ελλάδα: «Μου αρέσει πολύ το ελληνικό μπάσκετ, τόσο σε επίπεδο εθνικής ομάδας όσο και συλλογικά. Επίσης, η Ελλάδα είναι μια εκπληκτική χώρα, ενώ έχω και αρκετούς Έλληνες φίλους». 

Υπενθυμίζεται πως μετά τον αρχηγό της εθνικής Λετονίας, ο τεχνικός των νταμπλούχων Ελλάδος, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, θα έχει στην διάθεσή του και τον Αντώνη Φώτση. Αντιθέτως, οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ΝτεΜάρκους Νέλσον και Λευτέρης Μποχωρίδης, παρέμειναν στην Αθήνα. 

Το πρόγραμμα του «Gomelsky Cup»: 

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/10 
16:00 Παναθηναϊκός-Νίζνι Νόβγκοροντ 
19:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λιέτουβος Ρίτας 

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/10 
16:00 Μικρός Τελικός 
19:00 Μεγάλος Τελικός 

Σχετικά άρθρα