Μοσχαράκι μπουργκινιόν με πουρέ πατάτας

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για το μοσχαράκι</span><br />1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια<br />4 καρότα κομμένα σε ροδέλες<br />200 γραμμάρια μικρά και στρογγυλά κρεμμύδια<br />3 ντομάτες ψιλοκομμένες<br />1 φλιτζάνι του τσαγιού μανιτάρια<br />1 φύλλο δάφνης<br />1 ποτήρι κόκκινο κρασί<br />1 φλιτζάνι του τσαγιού φυτίνη<br />Αλάτι<br />Πιπέρι<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τον πουρέ πατάτας</span><br />1 κιλό πατάτες<br />1 κουτάκι κρέμα γάλακτος<br />2 κουταλιές του γλυκού μαργαρίνη<br />1 κύβο λαχανικών<br />Πιπέρι<br />Μοσχοκάρυδο<br />Τριμμένη παρμεζάνα</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p><span style="text-decoration: underline;">Για το μοσχαράκι</span><br />Βάζουμε το μοσχαράκι με τη φυτίνη να ροδίσει για 5 λεπτά περίπου και προσθέτουμε τα κρεμμύδια,  τα μανιτάρια, τα καρότα και το φύλλο δάφνης και ανακατεύουμε.<br /><br />Μετά από 5 περίπου λεπτά σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 1 1/2 ώρα.<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τον πουρέ πατάτας</span><br />Βράζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά για 25 – 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη και τον κύβο. Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.<br /><br />Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε όση τριμμένη παρμεζάνα θέλουμε και ανακατεύουμε.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα