Ζουμερά μπράουνις πραλίνας!

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />1 φλιτζάνι βούτυρο 225 γραμμάρια<br />2 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη 450 γραμμάρια<br />1/2 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού<br />4 μεγάλα αυγά<br />1 1/4 φλιτζάνια κακάο σε σκόνη 155 γραμμάρια<br />1 κουταλάκι αλάτι<br />1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ<br />1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη καφέ εσπρέσο, προαιρετικά<br />1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας<br />1 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γραμμάρια</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βούτυρο ένα ταψί 25 x 25 εκ.<br />Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνετε το βούτυρο. Προσθέστε στο λιωμένο βούτυρο τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μην αφήνετε μείγμα ζάχαρης να βράσει.<br /><br />Αφαιρέστε από την εστία και ανακατέψτε με την πραλίνα φουντουκιού μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.<br />Ρίχνουμε το μείγμα βούτυρο – πραλίνας σε ένα μεγάλο μπολ ή μίξερ, χτυπήστε μαζί με τη  σκόνη κακάο, αυγά, αλάτι, τη σκόνη espresso, και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.<br /><br />Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.<br />Απλώστε στο ταψί με τη λαδόκολλα και ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά σε αντιστάσεις, 2 σκάλα φούρνου, 180 βαθμούς. Αφαιρείτε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει 10 λεπτά.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα