Βεργέτης: «Θεέ μου, Σε δοξάζω»

Ο Στάικος Βεργέτης, μία μέρα μετά την σπουδαία επιτυχία του Αστέρα κόντρα στην Παρτιζάν, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Αρκαδία 93.8” για τον τρόπο που η ομάδα έφτασε στο να παίξει υποδειγματικό ποδόσφαιρο, το κίνητρο αυτών των αγώνων και το πότε πίστεψε πως το ματς πάει υπέρ της ομάδας του.

Ο προπονητής των Αρκάδων αποκάλυψε πως τα “ουρλιαχτά” του Σέρβου κόουτς μέσα στα αποδυτήρια προς τους παίκτες της Παρτιζάν τον έκαναν να σιγουρευτεί για ένα δεύτερο ημίχρονο που θα ανήκε στον Αστέρα και έτσι ακριβώς συνέβη. Θεωρεί πως η πρόκριση είναι τόσο κοντά, όσο και μακριά, ενώ υπενθυμίζει πως η διακοπή του Πρωταθλήματος έγινε για μία “τρομακτική” αιτία και όχι για να ψάχνουμε ημερομηνίες αγώνων και το ποια ομάδα συμφέρει περισσότερο.

Τέλος, σχολίασε τον τρόπο που πανηγύρισε τη στιγμή του σφυρίγματος της λήξης και τι αναφώνησε νιώθοντας δικαιωμένος για τις επιλογές του.

Οι δηλώσεις του:

Για τo καλό ξεκίνημα στους ομίλους: «Πίστευα από την αρχή όταν προκριθήκαμε στους ομίλους πως θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν θέλαμε να είμαστε ένας σάκος του μποξ. Στις δύο πρώτες αγωνιστικές τα έχουμε καταφέρει και αυτό με γεμίζει ικανοποίηση».

Για τον τρόπο που αγωνίστηκε ο Αστέρας: «Ήταν φοβερά καλός ο Αστέρας, ανατριχιαστικά καλός. Είχε απίστευτη ωριμότητα στο παιχνίδι του, όποτε έπρεπε να κρατήσει τη μπάλα την κράταγε, όποτε έπρεπε να φύγει στην κόντρα έφευγε, ήταν μία μεστή εμφάνιση απ’ όλες τις απόψεις».

Για το κίνητρο τέτοιων αγώνων: «Αναμφισβήτητα αυτοί οι αγώνες είναι από μόνοι τους ένα μεγάλο και ισχυρό κίνητρο. Σε τέτοια ματς δεν χρειάζεται καν να μιλάς, καν να κάνεις μίτινγκ. Οι παίκτες είναι έτοιμοι για τέτοια παιχνίδια, είναι φτιαγμένοι για τέτοιους αγώνες. Το πρώτο λοιπόν είναι η σημασία του παιχνιδιού που έκανε τους παίκτες τόσο συγκεντρωμένους. Το δεύτερο είναι πως περνώντας η ώρα, βγάζοντας άμυνες και ενώ γινόμασταν απειλητικοί, μπήκε και το γκολ και εκεί η ψυχολογία εκτοξεύτηκε».

Για το τι σκέφτηκε στο ημίχρονο της αναμέτρησης: «Στο ημίχρονο ο προπονητής τους ούρλιαζε σαν τρελός μέσα στα αποδυτήρια. Μου έκανε αρνητική εντύπωση. Δεν είπα κάτι στους παίκτες, αλλά μέσα μου ήμουν σίγουρος πως δεν θα βγούνε καλά. Θεωρώ πως αυτά τα ουρλιαχτά αυτές οι φωνές δεν ωφελούν σε κάτι και λειτουργούν αντίθετα με αυτό που θέλει ο προπονητής. Έτσι και έγινε. Κάναμε πολλές φάσεις και ήμασταν οι κυρίαρχοι».

Για το ξέσπασμά του στο σφύριγμα της λήξης: «Η δουλειά του προπονητή είναι πολύ δύσκολη. Βλέπετε την βιτρίνα επειδή ο προπονητής είναι αυτός που φαίνεται, πάει στις συνεντεύξεις Τύπου κ.τ.λ. Για να γίνουν όλα αυτά, ακόμη και στις καλές βραδιές υπάρχει πολύ πίεση, μεγάλο άγχος, υπάρχει μεγάλη διαχείριση πολλών ατόμων μέσα στο σύλλογο, προσωπικού, διοίκησης, ποδοσφαιριστών, υπάρχουν πολλά έντονα συναισθήματα λύπης, στενοχώριας, έπρεπε να αφήσω κάποιους εκτός για τους οποίους στενοχωριόμουν γιατί είχαν καλές εμφανίσεις και όλο αυτό συσσωρεύεται. Τελειώνει το ματς και νιώθεις πως έχουν πάει όλα καλά. Ήταν ξέσπασμα της στιγμής. Ήταν και μια ευχαριστία προς τον Θεό. Δόξα Θεέ μου, φώναξα εκεί τη στιγμή».

Για την διακοπή του πρωταθλήματος: «Η διακοπή μας ευνόησε γιατί τώρα έπρεπε να προετοιμαζόμαστε για τη Νίκη Βόλου. Έπρεπε να μαζέψουμε τα μυαλά μας, να αναλύσουμε τον αντίπαλο και θα μιλάγαμε γι΄αυτό. Το θέμα είναι γιατί έγινε η διακοπή. Οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου κοιτούν πότε θα γίνει η αγωνιστική, ποια ομάδα συμφέρει να παίξει ή να μην παίξει. Χάθηκε μία ανθρώπινη ζωή. Κανένας δεν ασχολείται με την αιτία που έγινε η διακοπή. Είναι τρομακτικό αυτό, δεν μπορεί να ΄χάθηκε ένας νέος άνθρωπος στο γήπεδο και όλοι να κοιτούν τα καλεντάρια των αγώνων. Ολοι όσοι εμπλέκονται πρέπει να ασχοληθούν. ΕΠΟ, Σούπερ Λιγκ, αστυνομία, δεν ξέρω ποιος άλλος. Χάθηκε μία ζωή και κανείς δεν ασχολείται, αυτό βλέπω εγώ».

Για το αν ο Αστέρας πλησιάζει στην πρόκριση: «Είναι κοντά και συνάμα μακριά. Οι ομάδες που έχουν να αντιμετωπίσουμε είναι πολλές καλές και βρισκόμαστε μόλις στη δεύτερη αγωνιστική. Είναι ονειρικό να έχεις 4 βαθμούς σε δύο αγώνες, αλλά είναι πολύ οι αγώνες που απομένουν».

Πηγή: arcadiasports.gr 

Σχετικά άρθρα