Οικονομικός γολγοθάς για ποδοσφαιριστή με 98 μέρες στην εντατική

Η  ζωή ενός 23χρονου ποδοσφαιριστή από τη Θεσσαλονίκη που πήγε με την οικογένειά του στην Κρήτη για να κυνηγήσει το όνειρο του, που δεν είναι άλλο από το ποδόσφαιρο… ανατρέπεται μετά από τροχαίο που σημειώθηκε στις 28 Ιουνίου στην είσοδο του Γαζίου, όταν το ΙΧ που οδηγούσε, εξετράπη της πορείας του, προσκρούοντας σε δέντρο. Κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Όμως από εκείνο το σημείο ξεκινά και ο Γολγοθάς του.

Ενενήντα οκτώ ημέρες νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Βενιζελείου ο Βασίλης Χασαπάκης, έχοντας υποβληθεί σε τρεις εγχειρήσεις. Έχοντας ξεφύγει τον κίνδυνο, υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση το τελευταίο χρονικό διάστημα και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά θα βγει από τη ΜΕΘ για να νοσηλευτεί σε ειδική μονάδα φροντίδας στο ΠΑΓΝΗ. Τώρα, η οικογένεια του 23χρονου Βασίλη καλείται να περάσει και τον οικονομικό Γολγοθά σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα neakriti.gr.

Χρειάζεται 2.400 ευρώ το μήνα
Ο Βασίλης Χασαπάκης από την Χαλκιδική αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Εργοτέλη και δόθηκε δανεικός στο Ηρότο. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η οικογένεια θα πρέπει να εξασφαλίζει 1.500 ευρώ το μήνα για τις ανάγκες αποκλειστικής νοσοκόμας για 8 ώρες τη μέρα, καθώς και 900 ευρώ το μήνα, για τις ανάγκες φυσικοθεραπείας. Σύνολο δηλαδή, 2.400 ευρώ, όταν ο πατέρας του Βασίλη είναι άνεργος και με τη μητέρα του να απολύεται σε λίγες μέρες από ξενοδοχείο.
Η… οικονομική πραγματικότητα βάζει σε νέες περιπέτειες την υγεία του νεαρού, με τα ερωτήματα να παραμένουν:
– Είναι εφικτό με τις παρούσες συνθήκες, ένας άνεργος πατέρας να διαθέτει 2.400 ευρώ το μήνα για αποκλειστικές και φυσικοθεραπευτή;
– Και τι κάνει το κοινωνικό κράτος ή το κράτος πρόνοιας για τις περιπτώσεις των πολιτών που δεν έχουν χρήματα για το δημόσιο αγαθό της υγείας;
Πόσο μάλλον για ένα νέο αθλητή με αρκετές διακρίσεις στον χώρο του ποδοσφαίρου, το οποίο πλέον δεν θα παίξει μπάλα αλλά παλεύει για μια αξιοπρεπή ζωή.

Σχετικά άρθρα