Μάντζαρης: «Νίκη για τον πρώτο τίτλο»

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μιλά στην ΟΠΑΠ TV για τη νέα σεζόν που ξεκινά σύντομα με τον Ολυμπιακό, το νέο του συμβόλαιο και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά μιλά:

Για την νέα σεζόν: «Καταρχάς να έχουμε καλή χρονιά με υγεία πάνω από όλα. Φέτος πρέπει να δείξουμε σε όλο τον κόσμο πως μπορούμε να πάρουμε έναν τίτλο κάτι το οποίο δεν καταφέραμε να κάνουμε πέρυσι. Αποτελεί υποχρέωσή μας να αποδείξουμε πως η σεζόν που πέρασε ήταν απλά μία κακή παρένθεση και θέλουμε να επιστρέψουμε στους τίτλους».

Για το ντέρμπι της Πέμπτης για το κύπελλο: «Είναι πολύ νωρίς για να δείξουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Βέβαια εμείς έχουμε κρατήσει τον κορμό μας και αυτό ίσως να μας βοηθήσει ώστε να εμφανιστούμε πιο έτοιμοι. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν παίζει σημαντικό ρόλο η ετοιμότητα όσο διάφορες λεπτομέρειες. Αυτοί οι αγώνες έχουν την δική τους σημασία και βαρύτητα με ξεχωριστές παραμέτρους. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στην θέληση. Δεν θα είμαστε 100% έτοιμοι, ίσως να μην είναι το καλύτερο να παίξεις τόσο νωρίς ντέρμπι και για τις δύο ομάδες αλλά θα πρέπει να ετοιμαστούμε προκειμένου να νικήσουμε διότι κρίνεται ο πρώτος τίτλος της σεζόν. Θέλουμε την νίκη για να προχωρήσουμε στο κύπελλο που είναι και ο πρώτος τίτλος της σεζόν».

Για το γεγονός πως το παιχνίδι θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους: «Το να παίζεις σε άδειο γήπεδο μόνο καλό δεν είναι. Είτε στο Σεφ είτε στο ΟΑΚΑ θέλουμε να βλέπουμε τον κόσμο να γεμίζει τις κερκίδες. Αυτή είναι η χαρά του αθλητή να παίζει μπροστά σε κόσμο.  Έχει μεγαλύτερο κίνητρο, ενδιαφέρον, πάθος, όλα γίνονται στον υπέρτατο βαθμό όταν υπάρχει κοινό. Σίγουρα τον Παναθηναϊκό δεν τον ευνοεί που παίζει χωρίς τον κόσμο του διότι για κάθε γηπεδούχο ο κόσμος λειτουργεί ως έκτος παίκτης. Εμείς πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Ούτως ή άλλως έπρεπε να πάμε και να κερδίσουμε στην έδρα του Παναθηναϊκού, η απουσία του κόσμου, ίσως μας δίνει ένα πλεονέκτημα».

Για το έντονο καλοκαίρι με την διαπραγμάτευση για νέο συμβόλαιο: «Είναι αλήθεια πως περνούν τα χρόνια. Ιδιαίτερα τα τελευταία μοιάζει σαν χθες πότε ήμουν στο Περιστέρι 20ρης τώρα 24 στον Ολυμπιακό.  Δεν μετανιώνω διότι τα δύο πρώτα χρόνια ήταν εκπληκτικά με τον Ολυμπιακό με εξαίρεση τον τραυματισμό μου. Το καλοκαίρι για μένα ήταν δύσκολο σχεδόν… ψυχοβγαλτικό μπορώ να πω. Αλλά από την αρχή είχα πει πως θέλω να ανανεώσω με την ομάδα μου και θέλω να μείνω για πολλά χρόνια. Το σημαντικό είναι πως και η ομάδα ήθελε να συνεχίσω, ήταν αμοιβαία η εκτίμηση, συμφωνήσαμε, ηρεμήσαμε και πάμε για καινούργιους στόχους και καινούργιους τίτλους».

Για το τί πρέπει να κάνει η ομάδα του φέτος: «Θα πρέπει να δείξουμε πάθος, δίψα για διάκριση και αποτελεσματικότητα. Πέρυσι ξεκινήσαμε με 25/25 και τελικά δεν κατακατήσαμε κάποιον τίτλο. Φέτος πρέπει να πάρουμε τίτλους. Πρέπει να πετύχουμε τους στόχους μας».

Σχετικά άρθρα