Ο Βουρτζ πρόεδρος των πιλότων!

Ο Αυστριακός πρώην οδηγός της Φόρμουλα Ένα, Άλεξ Βουρτζ, είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Οδηγών Γκραν Πρι (GPDA), αντικαθιστώντας τον Ισπανό Πέδρο ντε λα Ρόσα.
Η GPDA γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή της ότι ο Τζένσον Μπάτον της ΜακΛάρεν και ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull, Σεμπάστιαν Φέτελ, θα παραμείνουν ως διευθυντές του σώματος, το οποίο εκπροσωπεί τους οδηγούς της Φόρμουλα Ένα.
«Ο Άλεξ θα είναι ένας σπουδαίος πρόεδρος της GPDA. Είναι ένας από τους πιο έμπειρους οδηγούς που ξέρω, γεμάτος θετικές νέες ιδέες και έχει δει τόσες πολλές διαφορετικές πλευρές του αθλήματος στη διάρκεια της καριέρας του» δήλωσε ο Φέτελ για τον Βουρτς.
Από την πλευρά του, ο άλλοτε οδηγός των Μπένετον, ΜακΛάρεν και Γουίλιαμς, ο οποίος αυτή τη στιγμή μετέχει για λογαριασμό της Τογιότα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής, εξέφρασε την ελπίδα η GPDA να μπορέσει να γίνει «μια πιο ενωμένη φωνή για το άθλημά μας».
«Ξέρουμε την ιστορία μας, ξέρουμε τι έχουν βοηθήσει να δημιουργηθεί ήρωες όπως οι Στέρλινγκ (Μος), Νίκι (Λάουντα) και Τζάκι (Στιούαρτ), Μίκαελ (Σουμάχερ) και Αϊρτον (Σένα)» πρόσθεσε ο Βουρτς.
«Με την υποστήριξη του (προέδρου της FIA) Ζαν (Τοντ) και του (εμπορικού διευθυντή της Φόρμουλα Ένα) Μπέρνι (Έκλστοουν), των ομάδων, των ΜΜΕ και, το πιο σημαντικό, με την υποστήριξη των φιλάθλων μας, η GPDA θα επιδιώξει τώρα να γίνει μια πιο δυναμική και θετική επίδραση για το μέλλον του αθλήματός μας» συμπλήρωσε.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ρόιτερ

Σχετικά άρθρα