Μάντζαρης της τελευταίας στιγμής!

Με πρωταγωνιστή των τελευταίων δευτερολέπτων των Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος έβγαλε άμυνα στον Λάνγκφορντ και σκόραρε καθοριστικό τρίποντο ο Ολυμπιακός νίκησε την Ούνιξ με 70-65  στον τελικό του τουρνουά Πέτρος Οικονομάκης. 

Περισσότερα σε λίγο…

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε από την αρχή να βρει τον δρόμο προς το καλάθι της Ούνιξ. Είχε αρκετά άστοχο σουτ, όμως έπαιξε καλή άμυνα και παρά τις μικρές διαφορές είχε την υπομονή να φτάσει κοντά στο καλάθι της Ούνιξ. Οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο με προβάδισμα 2 πόντων (18-16).

Η ενέργεια στην άμυνα ήταν σήμα κατατεθέν των ερυθρόλευκων και στη δεύτερη περίοδο, παρά το γεγονός ότι σκόραραν με το σταγονόμετρο. Από το 26-26 στο 18′ έφτασε στο 35-29 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Λογικό να δυσκολευτούν οι Πειραιώτες, άλλωστε, έπαιζαν με ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος παραδοσιακά πλέον ξέρει να διαβάζει τον άσπονδο φίλο του Γιώργο Μπαρτζώκα.

Στο δεύτερο μέρος ο κόουτς του Ολυμπιακού έμαθε τα κατατόπια στην άμυνα της Ούνιξ. Με δεδομένο ότι η ενέργεια στην άμυνα συνεχίστηκε, οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να σκοράρουν και πιο εύκολα. Λίγες επιθέσεις μεν στο ματς αλλά τα ποσοστά μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου είχαν ακουμπήσει στο 45% στα δίποντα. Χαρακτηριστική η πολύ καλή ομαδική δουλειά με όλους όσοι αγωνίστηκαν να έχουν να προσφέρουν κάτι σημαντικό. Γενικα, η ομοιογένεια του Ολυμπιακού για το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε έδειξε να είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. Με όλα αυτά τα δεδομένα οι παίκτες Μπαρτζώκα έκλεισαν την τρίτη περίοδο στο +7 (52-45)

Καθοριστική σε όλο το ματς η συμβολή του φυσικού ηγέτη των Πειραιωτών, Βασίλη Σπανούλη. Δεν συζητάμε για σκοράρισμα, αλλά, για κάτι που ανεβάζει τον Ολυμπιακό επίπεδο όταν συμβαίνει, τη δημιουργία. Φυσικά η Ούνιξ είναι πολύ καλή ομάδα και κατάφερνε σε όλο τον αγώνα να είναι κοντά στο σκορ. Άλλωστε, οι δυσκολίες σε αυτό το φιλικό ματς, ήταν σχεδόν ζητούμενο για να τσεκάρει ο Μπαρτζώκας τον τρόπο αντίδρασης της ομάδας του. Η διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο κυμάνθηκε μέχρι το 37′ (65-58) από 5 έως 9 πόντους. Με τρίποντο του Τζέρελς 1.45” πριν απο το φινάλε οι Ρώσοι μείωσαν σε 65-63 και το παιχνίδι έκλεισε με τον χαρακτήρα του ντέρμπι. Ακολούθησε άστοχο τρίποντο του Σπανούλη και δύο εύστοχες βολές του Γουάιτ για την ισοφάριση (65-65). Από τη γραμμή των ελευθέρων βολών ο Μάντζαρης έβαλε τη μία για το 66-65 και ο Πεδουλάκης κάλεσε τάιμ άουτ.

Ο Ολυμπιακός και κυρίως ο Μάντζαρης έπαιξε εξαιρετική άμυνα πάνω στον Λάνγκφορντ και στην επίθεση που ακολούθησε ο γκαρντ των ερυθρόλευκων σκόραρε έξω από τη γραμμή των 6.75 δέκα δευτερα πριν από το φινάλε.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το άστοχο σουτ του Τζέρελς και τη βολή του Λοτζέσκι που απλά έγραψαν το τελικό 70-65

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 35-29, 52-45, 70-65

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας):  Πέτγουεϊ 10 (2), Χάντερ 8, Ντάνστον 10, Σπανούλης 13 (3), Μάντζαρης 8, Καββαδάς, Σλούκας 3, Κατσίβελης 5 (1), Λαφαγιέτ, Λοτζέσκι 12 (1), Αγραβάνης 3 (1).

Ούνιξ Κάζαν (Πεδουλάκης): Ουάιτ 12 (1), Λάνγκφορντ 14 (1), Ζήσης 7 (1), Σοκόλοφ, Καϊμακόγλου 8 (1), Μπίκοφ, Λικοντέι, Σανικίτζε 5 (1), Φίσερ 8, Κουμπάνοφ 2, Τζέρελς 9 (2).


Σχετικά άρθρα