Δεν είναι… απολύτως αναγκαίο το παραχωρητήριο

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους δεν είναι απολύτως απαραίτητο να συμπεριληφθεί το παραχωρητήριο στο φάκελο για την οικοδομική άδεια! Διαβάστε το γιατί!

Μεγάλο θέμα έχει προκύψει από το αν είναι απαραίτητο τελικά το παραχωρητήριο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ -με απόφαση των μελών της γενικής συνέλευσης- προς την «Δικέφαλος 1924» για την έκδοση της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του γηπέδου.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που είχε καταθέσει η εταιρεία, στις σελίδες 32 και 33 αναφέρεται ότι η οριστική συμφωνία παραχώρησης και η παράδοση της έκτασης τελεί υπό την αίρεση της λήψης σύμφωνης απόφαση από τη Γενική Συνέλευση της ΑΕΚ.

Ωστόσο σύμφωνα με έγκριτους νομικούς κύκλους αυτό ίσχυε με το παλιό νομοθετικό πλαίσιο, με την παλιά παραχώρηση. Με το νέο νόμο του Ρυθμιστικού (άρθρο «81») όταν η έκταση επαναπαραχωρείται, δεν προβλέπεται έγκριση από Γενική Συνέλευση και αρκεί μια απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου.

Μάλιστα ο νόμος παραπέμπει και στον 3342/2005 που προβλέπει ότι άδεια δόμησης μπορεί να αιτηθεί ο «χρήστης εγκατάστασης». Στην προκειμένη περίπτωση «χρήστης» είναι η «Δικέφαλος 1924».

Όλα αυτά τα ζητήματα πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσουν και να διευθετηθούν το συντομότερο δυνατό μέσω της συνεργασίας που θα έχει η «Δικέφαλος 1924» με το ΥΠΕΚΑ και την αρμόδια υπηρεσία (ΔΟΚΚ).

Σχετικά άρθρα