Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στη καταψυξη οι φοροελαφρύνσεις-αναβαλονται μέχρι το 2016
Στη καταψυξη οι φοροελαφρύνσεις-αναβαλονται μέχρι το 2016 thumbnail

Στη καταψυξη οι φοροελαφρύνσεις-αναβαλονται μέχρι το 2016

Η εξαγγελία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για σταδιακή μείωση των φορολογικών βαρών δεν περιλαμβάνεται για το 2015 στο προσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή και το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει ως «χάρτη εξόδου από το Μνημόνιο».Κατ' εντολήν της τρόικας αναβάλλονται για ακόμη έναν χρόνο οι ελαφρύνσεις στους φόρους εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις, που είχε εξαγγείλει για το 2015 ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σχεδίαζε να χρηματοδοτήσει τις μειώσεις στον ανώτατο συντελεστή φορολογίας των φυσικών προσώπων από το 42% στο 40% (σ.σ. και των υπολοίπων της ίδιας κλίμακας από το 32% στο 30% και από το 22% στο 20%) αλλά και των επιχειρηματικών κερδών που σήμερα φτάνουν στο 26%, από το πρωτογενές πλεόνασμα.


Η πρόταση που είχε υποβάλει το οικονομικό επιτελείο στους δανειστές προέβλεπε «κούρεμα» στο 2,3% του στόχου για το πλεόνασμα του 2015 από 3% ή 5,6 δισ. ευρώ που προβλέπει το Μνημόνιο για το 2015.


Αυτή δεν έγινε δεκτή από την τρόικα, η οποία διαφώνησε από την πρώτη κιόλας στιγμή με αυτό το σχέδιο που παρουσίασε η ελληνική πλευρά στο Παρίσι, περιορίζοντας το «πακέτο» των παροχών στη μείωση κατά 30% του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.


Ετσι οι συγκεκριμένες εξαγγελίες θα απουσιάζουν από το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμούπου κατατίθεται σήμερα στη Βουλή και η κυβέρνηση προσπαθεί να τον παρουσιάσει ως «χάρτη εξόδου από το Μνημόνιο και την οικονομική κρίση».


 


samaras-deth

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε από τη ΔΕΘ σταδιακή μείωση των φορολογικών βαρών, παρέλειψε όμως ότι θα ισχύσει από το 2016… 


Το προσχέδιο θα προβλέπει ανάπτυξη 2,9% με… περισσότερους φόρους από τα ακίνητα και την έμμεση φορολογία αλλά και νέες μειώσεις κατά 450 εκατ. ευρώ στο κονδύλι για τους μισθούς στο Δημόσιο.


Μέρος για την κάλυψη του δημοσιονομικού «κενού» θα καλυφθεί από την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης που, ενώ κανονικά έληγε φέτος, θα διατηρηθεί για δύο ακόμη χρόνια με το «γλυκαντικό» της μείωσης κατά 30% των φορολογικών συντελεστών.


Βασικό «καύσιμο» του νέου προϋπολογισμού θα είναι και οι φόροι στην περιουσία, οι οποίοι εκτοξεύονται πάνω από τα 4 δισ. ευρώ το 2015 λόγω του νέου «χαρατσιού», του γνωστού ΕΝΦΙΑ που έχει προκαλέσει νευρικό κλονισμό σε 6,5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X