Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Τι πρέπει να κάνω για να μείνω έγκυος;
Τι πρέπει να κάνω για να μείνω έγκυος; thumbnail

Τζένη, 26 ετών

Τι πρέπει να κάνω για να μείνω έγκυος;

Ρωτά η αναγνώστρια μας Τζένη Κ.


Καλησπέρα σας είμαι 26 χρονών και ο σύζυγος μου 28 Έχουμε ελεύθερες επαφές σχεδόν 10 μήνες και ακόμα δεν έχω μείνει έγκυος. Έχω αγχωθεί πολύ. Δεν ξέρω τι συμβαίνει εγώ δεν καπνίζω και δεν έχω κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα σταθερό κύκλο 28 ημερων. Εχω χαμηλό αιματοκρίτη μήπως φταίει αυτο; Δεν ξέρω πως να βοηθήσω τον οργανισμό μου για να γίνει η συλληψη Επισης στις διακοπές είχαμε ελεύθερες επαφές σχεδόν κάθε μερα και τιποτα. τι να κανω; Ευχαριστω πολύΑπαντάει ο Μακρής Γιώργος- Μάριος, MD, MSc, Γυναικολόγος- Μαιευτήρας,


Η ηλικία σας επιτρέπει αν αναμένεται και να προσπαθείτε για ακόμα ένα έτος, χωρίς να χρειαστείτε βοήθεια. Παρόλαυτά για μια εμπεριστατωμένη απάντηση χρειάζεται να γνωρίζει κανεις το αναλυτικό ιστορικό και των δύο συντρόφων. Μία ελαφρά αναιμία με αιματοκρίτη πχ στο 34, δεν είναι κάτι που αποκλείει την αυτόματη σύλληψη. Η πλειοψηφία πάντως των ζευγαριών σε αυτές τις ηλικίες θα συλλάβουν στο επόμενο έτος χωρίς την προσφυγή σε κάποια μορφή υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Προσπαθείστε να έχετε επαφές περί την ωορρηξία, δηλ γύρω από τη 13η με 15η μερα ενός σταθερού κύκλου 28 ημερών, ενώ βοηθά η αποχή τις τρεις προηγούμενες μέρες. 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X