Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας
Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας thumbnail

Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Λονδίνο, το 13ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας. 


Όπως μας δήλωσε ο γνωστός Παιδογυναικολόγος δρ Παναγιώτης Χριστόπουλος: «Το συνέδριο ήταν απόλυτα επιτυχημένο καθώς τράβηξε το ενδιαφέρον εκατοντάδων Παιδογυναικολόγων που το παρακολούθησαν, από διάφορες χώρες εντός και εκτός Ευρώπης. 


Όσο και αν πολλές φορές προκαλεί έκπληξη, είναι γνωστό ότι σχεδόν όλες οι γνωστές γυναικολογικές παθήσεις είναι πιθανό να εμφανιστούν από την παιδική ακόμα ηλικία. Τα γυναικολογικά προβλήματα που εμφανίζονται στα παιδιά και στις Έφηβες πρέπει να αντιμετωπίζονται από ειδικούς Παιδογυναικολόγους, καθώς χρειάζεται ιδιαίτερη εμπειρία και γνώσεις. Σκοπός είναι να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε στα παιδιά και στις νέες κοπέλες μια καλή γυναικολογική υγεία, ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν με ευκολία και ασφάλεια την οικογένεια τους όταν το αποφασίσουν στο μέλλον. 


Το συχνότερο γυναικολογικό πρόβλημα στα παιδιά είναι η κολπίτιδες που εμφανίζονται συνήθως με αυξημένα υγρά στο εσώρουχο του παιδιού και ερεθισμό στα έξω γεννητικά όργανα. Άλλες συχνές παθήσεις είναι η  πρώιμη ήβη, που μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλό ανάστημα, οι τραυματισμοί των γεννητικών οργάνων, η τοποθέτηση ξένου σώματος στον κόλπο κλπ. 


Στις Έφηβες είναι συχνές οι διαταραχές της «περιόδου» όπως η συνεχόμενη αιμορραγία για πολλές ημέρες, ο άστατος κύκλος με απουσία της «περιόδου» για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά και άλλα προβλήματα, όπως το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών που ταλαιπωρεί με την ακμή, την τριχοφυΐα και τον άστατο κύκλο πάρα πολλές νέες κοπέλες. Άλλα συχνά  προβλήματα είναι οι κύστες στην ωοθήκη και ο έντονος πόνος κατά στις ημέρες της «περιόδου» που αποτελεί την συχνότερη αιτία απώλειας διδακτικών ωρών από το σχολείο και ταλαιπωρεί την έφηβη. Τέλος, να μη ξεχνάμε τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και τις εκτρώσεις στην Εφηβεία που αποτελεί μια σύγχρονη μάστιγα από την οποία πρέπει να προστατέψουμε τα κορίτσια μας. Το συνέδριο ασχολήθηκε όχι μόνο με τα σημαντικά αυτά προβλήματα αλλά και πολλά άλλα», μας δήλωσε ο δρ Παναγιώτης Χριστόπουλος, ο οποίος είναι ο Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης. «Σήμερα για παράδειγμα, εκτός από τα ιατρικά θέματα, δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην ψυχολογική υγεία των παιδιών που αντιμετωπίζουν γυναικολογικά προβλήματα. Η ψυχική ισορροπία των παιδιών αυτών είναι ιδιαίτερα σημαντική, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέχουμε κατά την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών. Η σωστή ψυχολογική προσέγγιση απαιτεί εξειδίκευση και εμπειρία. Είναι μάλιστα ιδιαιτέρα σημαντική, τόσο για να βοηθήσει το παιδί να «ανοιχτεί» στο γιατρό όσο και για να μη τραυματιστεί ψυχικά από την πάθηση ή από λάθος αντιμετώπιση». 


Τιμή για τη Χώρα μας αποτελεί το γεγονός ότι μετά από τις εκλογές που έγιναν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, ο δρ Παναγιώτης Χριστόπουλος επιλέχθηκε  και πάλι ως Διευθυντής της Πανευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας, θέση που κατέχει από το 2008. «Σήμερα, σε ολόκληρο τον Κόσμο αναγνωρίζουν ότι στην Ελλάδα έχουμε τις γνώσεις και την εμπειρία να προσφέρουμε σύγχρονες και ασφαλείς λύσεις στα γυναικολογικά προβλήματα των παιδιών και των Εφήβων», δήλωσε ο γνωστός Παιδογυναικολόγος.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X