Αρχική / Πολιτισμός / City life / Σήμερα Θέατρο – Το Αμάρτημα της Μητρός μου
Σήμερα Θέατρο - Το Αμάρτημα της Μητρός μου thumbnail

Σήμερα Θέατρο – Το Αμάρτημα της Μητρός μου

Το διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού σκηνοθετημένο από τον Δήμο Αβδελιώδη στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες.


Ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα της ελληνικής πεζογραφίας, «Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού σκηνοθετημένο από τον Δήμο Αβδελιώδη ανεβαίνει στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες. Εξαιρετικό ηθογραφικό και ψυχογραφικό έργο, με έντονο το αυτοβιογραφικό στοιχείο, το διήγημα αναφέρεται στις απελπισμένες αλλά μάταιες προσπάθειες της χήρας μητέρας του συγγραφέα να σώσει την άρρωστη κόρη της. Κάτω από το ίδιο πρίσμα παρουσιάζονται και οι πράξεις της, όπως η υιοθεσία δύο κοριτσιών. Πράξεις με υπαρξιακό νόημα καθώς υπαγορεύονται από τις ενοχές της από το «αμάρτημα» που άθελά της διέπραξε στο παρελθόν. Όπως σημειώνει και ο σκηνοθέτης της παράστασης «ο Γεώργιος Βιζυηνός ζητά την αμοιβαία κατανόηση και συγχώρεση από τη μητέρα του. Πρόκειται για μία εξομολόγηση που ενώ θα μπορούσε να μείνει κλειστή και προσωπική, εδώ γίνεται δημόσιος λόγος, που περνώντας από τις συμπληγάδες της ηθογραφίας και της ηθικογραφίας γίνεται λόγος λυτρωτικός, εναρμονισμένος με την ευγένεια και τη λεπτότητα του πνεύματός του».
ΘΗΣΕΙΟΝ, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ,
Τουρναβίτου 7, Αθήνα ,
Τηλ.: 210-3255444


Συγγραφέας


Γεώργιος Βιζυηνός


Σκηνοθέτης


Δήμος Αβδελιώδης


Ηθοποιοί


Κωνσταντίνος Γιανακόπουλος, Ρένα Κυπριώτη


Συντελεστές


Θεατρική προσαρμογή: Δήμος Αβδελιώδης. Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης. Σκηνικός χώρος–φωτισμοί-διδασκαλία λόγου: Δήμος Αβδελιώδης. Βοηθοί σκηνοθέτη: Γιώργος Νικοπούλος, Αθηνά Ζώτου. Συμπαραγωγή: Δήμος Αβδελιώδης – Λυκόφως


6 Οκτωβρίου μέχρι 25 Νοεμβρίου


Δευτέρα 21.00 Τρίτη 21.00


Εισιτήρια – Κανονικό: 12€. Φοιτητικό, άνω των 65, ανέργων: 10€


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X