Ρόι Κιν :«Χρειαζόμαστε παραπάνω από σένα γέρο»

Για ακόμα μία φορά ο Ρόι Κιν κάνει αίσθηση με τα λεγόμενά του. Ή καλύτερα με τα γραφόμενά του. Η δεύτερη αυτοβιογραφία του Ιρλανδού πρώην ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρόκειται να κυκλοφορήσει την Πέμπτη και αναμένεται να κάνει θραύση. Όπως και η πρώτη το 2003. Ο Κιν αναφέρεται στην άστατη σχέση που είχε με τον Κάρλος Κεϊρόζ, περιγράφοντας ένα συγκεκριμένο περιστατικό. Μάλιστα γράφει ξανά και για τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον και ότι δεν δύσταζε να υψώσει τον τόνο της φωνής του ακόμα και μπροστά του. 

«Μη μου μιλάς εμένα για πίστη, Κάρλος. Πριν λίγα χρόνια έφυγες, μετά από 12 μήνες στην ομάδα, για να πάρεις τη δουλειά στη Ρεάλ. Μην τολμήσεις ξανά ν’ αμφισβητήσεις την αφοσίωσή μου. Είχα ευκαιρίες να πάω στη Γιουβέντους και την Μπάγερν».

Ενδεικτικότερο όμως του πόσο… δεν χαμπάριαζε, ήταν ο τρόπος που μίλησε στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Όταν λοιπόν ο προπονητής-μύθος του συλλόγου μπήκε στη μέση λέγοντας «αρκετά, πολύ τα ανέχτηκα όλα αυτά», ο Κιν απάντησε:

«Και για σένα τα ίδια ισχύουν, γέρο. Χρειαζόμαστε περισσότερα από σένα, γαμώτο. Χρειαζόμαστε παραπάνω, γέρο. Μένουμε πίσω απ’ τις άλλες ομάδες»

Το απόσπασμα από την αυτοβιογραφία του σερ Άλεξ Φέργκιουσον:

«Μια φιγούρα μέσα στα αποδυτήρια που μπορούσε να… τρομάξει ακόμα κι εμένα. . γλώσσα του, ήταν το πιο ισχυρό του όπλο . Με αυτό, δημιούργησε πολλά προβλήματα στα αποδυτήρια με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, ανοίγοντας μάλιστα κόντρα και με τον Ρίο Φέρντιναντ, λέγοντας πως ο Άγγλος στόπερ “πίστευε πως είναι σταρ επειδή πληρωνόταν καλά κι έπαιζε καλά 20 λεπτά κόντρα στην Τότεναμ”. Μετά την αποχώρησή του από την ομάδα, με βρήκε για να μου ζητήσει συγγνώμη, αλλά η σχέση μας χάλασε ξανά έπειτα από νέα σχόλια και των δύο». 

Παράλληλα στο βιβλίο περιέχεται και για τις… μπουνιές που έριξε στον Πίτερ Σμάιχελ στην προετοιμασία της ομάδας το 1998 στο Χονγκ Κονγκ.

Οι δύο συμπαίκτες έπειτα από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ ήρθαν στα χέρια. Ο τρελός Ιρλανδός έριξε κουτουλιά στον «μεγάλο» Δανό, ο οποίος με τη σειρά του ανταπέδωσε μία γροθιά στον συμπαίκτη του, προτού επέμβουν οι ψυχραιμότεροι για να τους χωρίσουν.

Μάλιστα την επόμενη ημέρα ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον φώναξε στο γραφείο του τους δύο ποδοσφαιριστές, όπου τους χαρακτήρισε «ντροπή του συλλόγου».

Σημειώνεται πως ο Ρόι Κιν αναφέρει στην βιογραφία του πως την επόμενη ημέρα δεν θυμόταν καν το περιστατικό λόγω του χανγκόβερ, ενώ παράλληλα τονίζει πως οι «καβγάδες» με τον Πίτερ Σμάιχελ ήταν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο καθώς δεν συμπάθησαν ποτέ ο ένας τον άλλον.

Σχετικά άρθρα