Αρχική / More / Αθλητικά / Ταυτοποιήθηκαν τα αυθαίρετα του ΟΑΚΑ
Ταυτοποιήθηκαν τα αυθαίρετα του ΟΑΚΑ thumbnail

Ταυτοποιήθηκαν τα αυθαίρετα του ΟΑΚΑ

Νόμιμες και με τη… βούλα είναι πια όλες οι κατασκευές στο ΟΑΚΑ, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τακτοποίησης των αυθαίρετων κατασκευών που είχαν υλοποιηθεί χωρίς έκδοση οικοδομικής άδειας.

Η ρύθμιση έγινε σε εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 29 του νόμου 4178/2013 (ΦΕΚ 174/Α/8-8-2013) «Αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης – Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις», η οποία συμπεριλήφθηκε στο νόμο μετά από συνεργασία του υφυπουργού Πολιτισμού και ΑθλητισμούΓιάννη Ανδριανού με τον τότε αναπληρωτή υπουργό, Σταύρο Καλαφάτη.

Να σημειωθεί ότι για το διάστημα που αυτές οι κατασκευές παρέμεναν αυθαίρετες δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν έργα συντήρησης και επισκευής, ενώ για συντήρηση των μεταλλικών κατασκευώνΚαλατράβα, που είχε να γίνει από το 2004, έχουν προβλεφθεί 8 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής.

Επίσης, άλλες 600 χιλιάδες ευρώ έχουν δοθεί από την έκτακτη χρηματοδότηση του 2014 για τις άμεσες ανάγκες επισκευής και συντήρησης του ΟΑΚΑ, για χώρους όπως το κλειστό προπονητήριο.

Η ρύθμιση αφορά το στέγαστρο του κεντρικού σταδίου, το στέγαστρο στο ποδηλατοδρόμιο, τη μετατροπή του ποδηλατοδρομίου σε κλειστή εγκατάσταση, τη θολωτή περιοχή περιπάτου «Αγορά», το Τείχος των Εθνών, τα δύο στέγαστρα στις πύλες εισόδου επί της Κύμης και επί της Νεραντζιωτίσσης, τα pavilions που είναι κτίσματα με βοηθητικές χρήσεις (χώροι υγιεινής κοινού, γραφεία ομοσπονδιών κ.α.), όλες τις περιφράξεις και τα στοιχεία διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου, τις επεκτάσεις στο ανοιχτό κολυμβητήριο που χρησιμοποιούνται ως γραφεία, τέσσερα κτίσματα υποσταθμών της ΔΕΗ στον περιβάλλοντα χώρο και την αλλαγή χρήσης στα κτίρια των ξενώνων.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X