Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Κομισιόν: Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερες ώρες, αλλά οι μισθοί πέφτουν
Κομισιόν: Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερες ώρες, αλλά οι μισθοί πέφτουν thumbnail

Κομισιόν: Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερες ώρες, αλλά οι μισθοί πέφτουν

Η τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που συμμετέχει στην τρόικα, αναγνωρίζει ότι η μακροχρόνια ανεργία αυξήθηκε στη χώρα, οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι και η παραγωγικότητα στην εργασία συρρικνώθηκε ενώ οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο απ' όλους τους εταίρουςΑφιερωμένη στην τρόικα θα μπορούσε να είναι η τριμηνιαία έκθεση για την απασχόληση στην Ελλάδα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.


Αφορά το δεύτερο τρίμηνο του 2014 και επιβεβαιώνει ότι η μακροχρόνια ανεργία έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλό επίπεδο στην Ελλάδα και συνεχώς αυξάνεται, ενώ η κατάσταση σταθεροποιείται στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.


Στην ίδια θέση με την Ελλάδα βρίσκονται η Ισπανία, η Ιταλία και η Κύπρος. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, η μακροχρόνια ανεργία στην Ελλάδα ανήλθε στο 19,6% του ενεργού πληθυσμού.


anergiaΗ Επιτροπή διαπιστώνει ότι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη χώρα μειώθηκε και έχει φτάσει στο επίπεδο του 2000. Οιανισότητες αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο, οι κοινωνικές μεταβιβάσεις μειώθηκαν και το εισόδημα των νοικοκυριών έχει καταρρεύσει.


Τις μεγαλύτερες απώλειες υπέστησαν τα εισοδήματα των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, το πραγματικό εισόδημα των οποίων έχει μειωθεί κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το… 2003. Αλλά και στα άλλα στρώματα του πληθυσμού τα εισοδήματα μειώθηκαν κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες.


Η ανεργία των νέων τριπλασιάστηκε σε σχέση με το 2008, που ήδη βρισκόταν σε υψηλό επίπεδο, και πλήττει πάνω από το 50% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού των νέων.


Το "κερασάκι" της έκθεσης είναι ότι αυτοί που εργάστηκαν περισσότερο (πλήρης απασχόληση) το πρώτο τρίμηνο του 2014 είναι οι Ελληνες με 41,9 ώρες την εβδομάδα. Ακολουθούν οι Πορτογάλοι με 41,6 ώρες. Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Αυστριακοί με 41,5 ώρες και τέταρτοι και καταϊδρωμένοι έρχονται οι "τεμπέληδες του Βορρά" Γερμανοί με 41,4 ώρες.


 


efsyn.gr


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X