Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τα σημεία στην Ελλάδα όπου σημειώνονται τα πιο πολλά ατυχήματα
Τα σημεία στην Ελλάδα όπου σημειώνονται τα πιο πολλά ατυχήματα thumbnail

Τα σημεία στην Ελλάδα όπου σημειώνονται τα πιο πολλά ατυχήματα

Η φονική καραμπόλα που σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό το πρωί της Κυριακής προκάλεσε σοκ και θλίψη στο πανελλήνιο. Μάλιστα το σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε σε ένα από του πιο ασφαλείς δρόμους του εθνικού οδικού δικτύου, την ώρα που σε πολλά σημεία σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν δρόμοι «καρμανιόλες».


Το seleo.gr δημοσίευσε τρεις χάρτες με τα πιο επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου, βάσει των τροχαίων που σημειώθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια.


«Οι περιοχές αυτές, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θεωρούνται επικίνδυνες με κριτήριο τους ανθρώπους που δυνητικά σκοτώνονται κάθε χρόνο ανά εκατομμύριο οχημάτων που κινούνται στους δρόμους τους», εξηγεί ο Ευγένιος Πετούμενος, υπεύθυνος προγραμμάτων του Ελληνικού Ινστιτούτου Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη και Μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων «Παύλος Μυλωνάς». Σύμφωνα με τα στοιχεία, την έκτη θέση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση κατέχει η Ήπειρος, την ένατη θέση η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη και τη δέκατη η Δυτική Μακεδονία. Όπως αναφέρει ο κ. Πετούμενος, «αν λόγου χάριν στους δρόμους της Ανατολικής Μακεδονίας κινούνται ετησίως ένα εκατομμύριο οχήματα, οι νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα είναι 669, στην Ήπειρο ανά εκατομμύριο οχημάτων οι νεκροί είναι 681 και στη Δυτική Μακεδονία 560. Πρώτη επικίνδυνη περιοχή της Ευρώπης θεωρείται η Στερεά Ελλάδα, όπου ανά εκατομμύριο οχημάτων αντιστοιχούν 1.576 θάνατοι και δεύτερη έρχεται η Πελοπόννησος, όπου ανά εκατομμύριο οχημάτων χάνονται 1.159 άνθρωποι».

Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα των τροχαίων ατυχημάτων από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Έχει βγει ένα πολύ δίκαιο στατιστικό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο μετράει θανάτους σε αναλογία με τον πληθυσμό της χώρας», λέει ο κ. Πετούμενος. «Σκεφθείτε ότι κάθε χρόνο η Ελλάδα χάνει πάνω από 1.200 ανθρώπους σε τροχαία συμβάντα. Και λέω πάνω από 1.200, γιατί οι θάνατοι που καταγράφονται είναι αυτοί που συμβαίνουν επιτόπου σε ένα τροχαίο. Αν διακομιστούν κάποιοι άνθρωποι ως βαριά τραυματίες σε κάποιο νοσοκομείο και καταλήξουν μετά από κάποιες μέρες, οι θάνατοι αυτοί δεν καταγράφονται ως θάνατοι εξαιτίας τροχαίων».Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X