«Οι ντοπέ αθλητές μπορούν να ωφελούνται για δεκαετίες»

Πολλά ερωτηματικά έχουν διεγείρει οι ασύλληπτες επιδόσεις του Τζάστιν Γκάτλιν τη φετινή σεζόν στο στίβο. Ο Αμερικανός σπρίντερ κατέχει τους έξι ταχύτερους χρόνους του 2014 και ενώ έχει επιστρέψει από τον τετραετή αποκλεισμό του για σκάνδαλο ντόπινγκ

Μάλιστα πολλοί συναθλητές του θεωρούν ότι κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να συμβεί υπό κανονικές συνθήκες σε έναν 30άρη σπρίντερ, ενώ από την πλευρά τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Οχάιο διέγνωσαν ότι οι επιδράσεις του ντόπινγκ μπορούν να συνεχιστούν για δεκαετίες!

Ο Γκάτλιν είχε αναδειχθεί Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα και παγκόσμιος πρωταθλητής το 2005, όμως λίγο αργότερα βρέθηκε ντοπέ -συνολικά δύο φορές στην καριέρα του- αλλά τιμωρήθηκε αντί με ισόβιο αποκλεισμό για τέσσερα χρόνια.

Ο Γερμανός χρυσός Ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης στη δισκοβολία Ρόμπερτ Χάρτινγκ αρνήθηκε την επιλογή του ως υποψήφιου καλύτερου αθλητή της χρονιάς από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου. Η απόφασή του είναι πρωτοφανής στα χρονικά.

Ο Χάρτινγκ ζήτησε την απόσυρση του ονόματός του από τη λίστα των 10 υποψηφίων πρωταθλητών επειδή ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Αμερικανός σπρίντερ Τζάστιν Γκάτλιν, που έχει τιμωρηθεί στο παρελθόν για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

«Είναι προσβολή για μένα και τους υποστηρικτές μου να βρίσκομαι σε μια λίστα μαζί με κάποιον που έχει παραβιάσει τους κανονισμούς περί ντόπινγκ» δήλωσε ο Γερμανός γίγαντας. 

Σχετικά άρθρα