Σούπερ Καπ στην κολύμβηση

Νέα διοργάνωση εντάσσεται στο εσωτερικό καλεντάρι της κολύμβησης για την περίοδο 2014-15. Πρόκειται για το θεσμό του Σούπερ Καπ που προγραμματίζεται να διεξαχθεί το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου στην Αθήνα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν, με βάση το άθροισμα των βαθμών τους στο σύνολο των βαθμολογιών των Πανελληνίων πρωταθλημάτων όλων των Κατηγοριών και ΟΠΕΝ την περίοδο 2013-14, τα 12 πρώτα Σωματεία της Περιφέρειας Αττικής, τα 4 πρώτα της Θεσσαλονίκης και το 1ο κάθε Περιφέρειας.

Αναλυτικότερα, από την Αττική τα Σωματεία: ΑΝΟ Αργυρούπολης, Ολυμπιακός, Ωκεανός, ΑΝΟ Γλυφάδας, Ποσειδών Ιλισίων, Παλαιό Φάληρο, Εθνικός Πειραιά, ΓΣ Περιστερίου, ΑΕ Χαϊδαρίου, Ολυμπιάδα ’73, Ηλυσιακός, Ιωνικός Νίκαιας.

Από τη Θεσσαλονίκη: ΠΑΟΚ, ΧΑΝΘ, Άρης Θεσσαλονίκης, Ηρακλής

Από τις Περιφέρειες: ΝΟΒΑ (Θεσσαλίας), ΚΕ Κοζάνης (ΚΔ Μακεδονίας), ΝΟ Ρεθύμνου και ΝΟ Χανίων που ισοβαθμούν (Κρήτης – Ρόδου), ΝΟ Χαλκίδας (Αν. Στερεάς – Εύβοιας), ΟΦΘ Αλεξανδρούπολης (Αν. Μακεδονίας-Θράκης), ΝΕ Πατρών (Πελοποννήσου), Ποσειδών Ιωαννίνων (Δυτ. Στερεάς – Ιονίων – Ηπείρου).

 Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Αιγαίου, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν δεν προκύπτει δυνατότητα συμμετοχής του πρώτου σωματείου (Αργοναύτες Μυτιλήνης) με πλήρη ομάδα.

Στον πρώτο νικητή Σύλλογο στη Γενική βαθμολογία απονέμεται το Κύπελλο της διοργάνωσης ενώ απαλλάσσεται της υποχρέωσης καταβολής παραβόλου συμμετοχής σε όλους τους κολυμβητικούς αγώνες που διοργανώνει η ΚΟΕ, από την ημερομηνία διεξαγωγής του Σούπερ Καπ και μέχρι το τέλος των Πανελληνίων πρωταθλημάτων 2015.

Η 1η ομάδα της κατάταξης των Σωματείων της Θεσσαλονίκης, η 1η ομάδα της κατάταξης των Σωματείων της Περιφέρειας καθώς και η 2η ομάδα της ίδιας Περιφέρειας, απαλλάσσονται της υποχρέωσης καταβολής παραβόλου συμμετοχής στους Πανελλήνιους αγώνες Προαγωνιστικών ηλικιών και σε όλα τα Πανελλήνια πρωταθλήματα του 2015.

Επί πλέον, για τους νικητές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης δεν θα υπάρξει περιορισμός συμμετοχής κολυμβητών / τριών ανά αγώνισμα σε αγώνες που διοργανώνονται από Σωματεία.

Σχετικά άρθρα