Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Τι κάνουμε όταν ο άνδρας είναι καλός στη σχέση αλλά κακός στο σεξ;
Τι κάνουμε όταν ο άνδρας είναι καλός στη σχέση αλλά κακός στο σεξ; thumbnail

Αλίκη, 35 ετών

Τι κάνουμε όταν ο άνδρας είναι καλός στη σχέση αλλά κακός στο σεξ;

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι για το σεξ, γνώρισα πριν λίγο καιρό ένα παιδί και από την αρχή φαινόταν να ταιριάζουμε αλλά δυστυχώς η πρώτη μας σεξουαλική επαφή ήταν ατυχής εννοώντας ότι δεν μου άρεσε καθόλου ο τρόπος μου με άγγιζε και γενικά δεν ένιωσα ερωτισμό μαζί του. Είμαι καιρό μόνη χωρίς σχέση και ήλπιζα ότι θα πάει καλά. Όσες φορές προσπαθήσαμε δε μου βγαίνει και το ερώτημα είναι να συνεχίσω να προσπαθώ από τη στιγμή που ένιωσα συντροφικά μαζί του ή όχι; Ευχαριστώ εκ τωνμ προτέρων για όποια συμβουλή σας.


Απαντά  η Χαρίκλεια Μανουσάκη


Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Επικοινωνίας


 Χαρίκλεια ΜανουσάκηΜια ερωτική σχέση περιλαμβάνει την έλξη για σωματική επαφή, την ψυχική εγγύτητα και την απόφαση για τυχόν διατήρηση της στο μέλλον.
Για μία σχέση, σημασία έχει ο τρόπος που συνδεόμαστε με το ερώμενο πρόσωπο, καθώς και πως ερμηνεύουμε τις διαπροσωπικές και κοινωνικές πλευρές, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις αξίες και τις ανάγκες μας.

Μας περιγράφετε μία σχέση που μάλλον διαθέτει ψυχολογική εγγύτητα (συντροφικότητα), αλλά δεν έχει πάθος. Αλήθεια είναι πως οι ρομαντικές σχέσεις χρειάζονται το πάθος της σωματικής επαφής, για να διατηρηθούν ως τέτοιες, αλλά και για να αναπτύξουν μοναδικά κι έντονα συναισθήματα.
Προκειμένου να αποφασίσετε πως θα συμπεριφερθείτε, επιτρέψτε μου να προτείνω να προσπαθήσετε εκ νέου την αλληλεπίδραση μέσω της φυσικής εγγύτητας, σε διαφορετικές συνθήκες συνεύρεσης. Εάν η φυσική σας διέγερση παραμένει χαμηλή, τα συναισθήματα σας είναι φτωχά κι η επιθυμία συνεύρεσης δεν μεταβληθεί, ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσετε τον τύπο δεσμού που έχετε και που θα θέλατε να έχετε.
Στις ερωτικές σχέσεις, όπως και σε κάθε τύπο διαπροσωπικών σχέσεων, η συμφωνία απόψεων και πεποιθήσεων παίζουν σημαντικό ρόλο. Όσο συμφωνούμε και θαυμάζουμε ένα πρόσωπο, τόσο αναπτύσσουμε την πιθανότητα να δημιουργήσουμε μια αμοιβαία έλξη και να οδηγηθούμε στην επιτυχή σύναψη μιας επιθυμητής στενής διαπροσωπικής ερωτικής σχέσης.


 


 


Η Χαρίκλεια Μανουσάκη…Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Παρότι οι αρχικές της σπουδές και η για περισσότερο από δύο δεκαετίες επαγγελματική της εμπειρία αφορούσε στη Διοίκηση Επιχειρήσεων κι Ειδικών Έργων, η Ψυχολογία ήταν πάντοτε η μεγάλη της αγάπη. Ως εκ τούτου, εκπαιδεύτηκε σε πολλές συμβουλευτικές προσεγγίσεις και ψυχολογικές θεωρίες, ώστε να έχει τη δυνατότητα, μέσα από διαφορετικούς  δρόμους επικοινωνίας να προσεγγίζει αποτελεσματικά την ανθρώπινη ψυχή. 


Είναι επιστημονική συνεργάτης σε θέματα ψυχικής υγείας κι επικοινωνίας σε διαφόρους φορείς, ασχολείται με την ψυχοεκπαίδευση σε θέματα σύνδεσης και επικοινωνίας και συγχρόνως συμμετέχει στο ερευνητικό έργο σημαντικών κέντρων ερευνών σε θέματα ψυχικής υγείας, ανθρώπινων σχέσεων κι οικογένειας.


Έχει διαμορφώσει μία προσωπική στάση απέναντι στην παροχή στήριξης στον άνθρωπο και έχει αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση με τα παιδιά και τα ζώα.  Στο χώρο της ψυχικής υγείας και της επικοινωνίας, εργάζεται με σκοπό να επανεισάγει το συναίσθημα στο πεδίο της αλληλεπίδρασης των σχέσεων, διευκολύνοντας την αλλαγή που οι εξυπηρετούμενοι αναζητούν στη ζωή τους. Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X