«Θα πετύχει ο Ρανιέρι»

Στο ραδιοφωνικό σταθμό “Arena” φιλοξενήθηκε ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από το Ιταλικό ποδόσφαιρο και την Φιορεντίνα, ο Τζανκάρλο Αντονιόνι. Μίλησε για την επερχόμενη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τους «Βιόλα» και τόνισε πως θα είναι ένα ισορροπημένο παιχνίδι.

Οι δηλώσεις του:

Για το που βρίσκεται τώρα:

«Είμαι στις μικρές ομάδες της Ιταλίας σε ηλικία 15-19. Ήρθαμε και παίξαμε και στην Ελλάδα και οι Έλληνες νεαροί είναι πολύ καλοί παίκτες και μια καλή φουρνιά».

Για το τι λένε στην Ιταλία για το ΠΑΟΚ – Φιορεντίνα:

«Έπαιξα το 1981 στη Θεσσαλονίκη και ο ξέρω το κοινό. Είναι θερμό και πολύ ποδοσφαιρικού. Στη Τούμπα θα είναι ένα παιχνίδι ισορροπημένο. Δεν ξέρω την κατάσταση του ΠΑΟΚ αλλά το 6-1 με την Ντινάμο Μινσκ δείχνει πως είναι μια δυνατή ομάδα».

Για την κατάσταση όπου βρίσκεται η Φιορεντίνα:

«Δεν άρχισε καλά το πρωτάθλημα και πλήρως τον τραυματισμό των Ρόσι και Γκόμεζ. Πλέον έχει ανακάμψει και βρίσκεται σε καλό δρόμο».

Για το που δίνει μεγαλύτερη σημασία η Φιορεντίνα:

«Και οι δυο είναι σημαντικές διοργανώσεις. Η ομάδα θέλει και στην Ευρώπη να προχωρήσει αλλά και στην Ιταλία να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για τα 10αρια που υπήρχαν στο ποδόσφαιρο:

«Τελείωσε το νούμερο 10 στο σημερινό ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να επιστρέψει το ποδόσφαιρο με παίκτες που έχουν φαντασία και κάνουν το κάτι παραπάνω».

Για το παιχνίδι που είχε παίξει στην Ελλάδα:

«Ήταν για τα προκριματικά του Euro 1982. Είχε φοβερό κοινό. Είχαμε κερδίσει με δικό μου γκολ και του Σιρέα με σκορ 0-2».

Για το Ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Θέλω να δώσω χαιρετισμούς στον Κλαούντιο Ρανιέρι που είναι φίλος μου. Το ελληνικό ποδόσφαιρο πλέον έχει μεγάλους παίκτες σε όλες τις διοργανώσεις. Η Εθνική ομάδα της Ελλάδα συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και κάνει σπουδαίες εμφανίσεις. Ο Ρανιέρι είναι ιδανικός για μια ομάδα που θέλει να χτιστεί με νέους ποδοσφαιριστές. Θέλω να μιλήσω και για τον Μανωλά που τα πάει πάρα πολύ καλά στη Ρόμα . Είναι ιδανικός και θα πετύχει στην Ελλάδα».

Για το αν θα ήθελε να βρεθεί στην Ελλάδα:

«Δεν είμαι προπονητής αλλά θα με ενδιέφερε ως εμπειρία να ζήσω στην Ελλάδα».

Για το αν έχει παίξει στη Μικτή Κόσμου:

«Έχω παίξει και στη Μικτή Κόσμου αρκετές φορές. Είχα πάει και όταν είχε βρεθεί στην Αμερική ως ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους. Θυμάμαι τον Μαύρο και για αυτό πάντα λέω πως η Ελλάδα βγάζει καλούς ποδοσφαιριστές».

Για τις δύο αναμετρήσεις της Φιορεντίνα με τον ΠΑΟΚ:

«Είναι δύσκολο να κερδίσει η Φιορεντίνα στη Θεσσαλονίκη και θα ήταν καλή μια ισοπαλία. Στη έδρα της είναι μια πάρα πολύ επικίνδυνη ομάδα και μπορεί να κερδίσει».

Για το αν θα δει το ΠΑΟΚ – Φιορεντίνα:

«Θέλω να πάω αλλιώς θα το δω σίγουρα από την τηλεόραση. Δεν βλέπω πάρα πολλά παιχνίδια, συνήθως παρακολουθώ νέους ποδοσφαιριστές».

Σχετικά άρθρα