«Γκολ» και στην πολιτική από τον Ρομάριο

Ο Ρομάριο τα καταφέρνει πολύ καλά και στην πολιτική, καθώς εκλέχτηκε γερουσιαστής εκλέχτηκε στη Βραζιλία, λαμβάνοντας μάλιστα πολύ υψηλό ποσοστό ψήφων στις εκλογές.

Ο 48άχρονος πρώην άσος και της εθνικής της χώρας του ήταν ο υποψήφιος του σοσιαλιστικού κόμματος και κέρδισε τον αντίπαλό του από τους δημοκρατικούς, καθώς συγκέντρωσε το 63,4% των ψήφων έναντι 20,5%. Μιλάμε πως ψήφισαν τον Ριμάριο περίπου 5 εκατομμύρια ψηφοφόροι!

Να θυμίσουμε πως ο Ρομάριο έχει αναλάβει έντονη πολιτική δράση μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του! Πριν από το Μουντιάλ στην Βραζιλία, αλλά και πρόσφατα είχε ασκήσει πολύ σκληρή κριτική στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του για διαφθορά, αλλά και στη FIFA για την εκμετάλλευση της χώρας του για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μιλάμε για θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας που το 1994 κατέκτησε το Μουντιάλ στις ΗΠΑ. Αγωνίστηκε στη Μπαρσελόνα τη διετία 1993-1995 (με 65 συμμετοχές και 39 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις). Με τους «Μπλαουγκράνα» κατέκτησε ένα πρωτάθλημα (1993-1994) και ένα Σούπερ Καπ (1994), πριν επιστρέψει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Φλαμένγκο. Έκανε τα πρώτα του βήμα με την Βάσκο Ντα Γκάμα, πριν κάνει το ευρωπαϊκό ταξίδι για λογαριασμό της Αϊντχόφεν το 1988!

Σχετικά άρθρα