Αρχική / Διατροφή / Πόσα ποτήρια γάλα την ημέρα… το γιατρό τον κάνουν πέρα;
 Πόσα ποτήρια γάλα την ημέρα… το γιατρό τον κάνουν πέρα; thumbnail

Πόσα ποτήρια γάλα την ημέρα… το γιατρό τον κάνουν πέρα;


 
 

Το γάλα αποτελεί μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεϊνών και ασβεστίου για το παιδί. Πρόσφατες έρευνες, όμως, έδειξαν ότι τα κορίτσια 9-18 ετών δεν προσλαμβάνουν αρκετό ασβέστιο. Κάτι τέτοιο φέρνει στην επιφάνεια το θέμα της ενδεδειγμένης ποσότητας γάλακτος ανά ημέρα, η οποία εξαρτάται πρωτίστως από την ηλικία του παιδιού.

1. 0-12 μηνών. Τους πρώτους 6 μήνες τα βρέφη πρέπει να τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό γάλα, ενώ σε περίπτωση που η μητέρα δε μπορεί να θηλάσει, με ενα αντίστοιχο βρεφικό γάλα. Τα Nestlé Neslac εβαπορέ και ΝΑΝ 2 βρεφικό γάλα σε σκόνη αποτελούν θρεπτικότατες επιλογές για το παιδάκι σας από τον 6ο μήνα και έπειτα. Για την επιλογή του κατάλληλου γάλακτος συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σας. 

2. 1-2 ετών. Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου του έτους μπορείτε να συνεχίσετε να ενισχύετε το ανοσοποιητικό του σύστημα με το ΝΑΝ 3 ή άλλες επιλογές όπως το Neslac που είναι γάλατα σχεδιασμένα για τις ανάγκες του παιδιού σε αυτή την ηλικία.

3. 2-8 ετών. Οι παιδίατροι προτείνουν τη μείωση της καθημερινής κατανάλωσης γάλακτος σε 2 φλιτζάνια και τη σταδιακή ένταξη και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων στη διατροφή του. Πολύ καλές επιλογές ειδικά σχεδιασμένων γαλάτων γι’ αυτή την ηλικία είναι το Junior για παιδιά άνω των 2 ετών και το School για παιδιά άνω των 3ων. 

4. 9 ετών και άνω.
 Συνίσταται η κατανάλωση τουλάχιστον 3 φλιτζανιών γάλακτος και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων της επιλογής του, ενώ για τους έφηβους που αθλούνται συστηματικά και οι θερμιδικές τους ανάγκες είναι υψηλές ο αριθμός τους θα πρέπει να ανεβαίνει στα 4 φλιτζάνια ανά μέρα.

 

 

 

Πηγή: www.manamia.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X