Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πόλεμος στο Πασόκ: Xρυσοχοΐδης εναντίον Βενιζέλου
Πόλεμος στο Πασόκ: Xρυσοχοΐδης  εναντίον Βενιζέλου thumbnail

Πόλεμος στο Πασόκ: Xρυσοχοΐδης εναντίον Βενιζέλου

Επίπλαστη ενότητα εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ λίγο πριν από την ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, μετά την απασφάλιση Βενιζέλου και τα όσα επακολούθησαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στοχοποίησε και πάλι τον Γιώργο Παπανδρέου που δείχνει να είναι ένα από τα βασικά του προβλήματα, αντιπαρατέθηκε και πάλι με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ συγκρούστηκε και με νεότερους βουλευτές του κόμματός του, όπως ο Θάνος Μωραΐτης και ο Συμεών Κεδίκογλου. 

Παράλληλα ο Μιχάλης Κασσής ζήτησε την παραίτηση του Γραμματέα του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ στους «μονίμως διαφωνούντες», όπως είπε, επιτέθηκε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, αποδίδοντάς τους τις ευθύνες για την κακή εικόνα του ΠΑΣΟΚ!

Η κριτική Χρυσοχοΐδη

Το χάος στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ προκλήθηκε μετά την τοποθέτηση του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε τη σκληρή κριτική που μονίμως ασκεί στην ηγεσία το τελευταίο διάστημα πως δεν υπάρχει σχέδιο και στρατηγική, πως υπάρχει απόσταση από την κοινωνία και το κόμμα υπολειτουργεί. 

«Μου έστησαν το Ζάππειο, με είπαν Τούρκογλου»!

Στο σημείο αυτό προκλήθηκε η έκρηξη του Ευ. Βενιζέλου που προφανώς δεν ανέμενε την κριτική την ημέρα που ξεκινούσε στη Βουλή η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Υπάρχουν συνωμοσίες εναντίον μου» είπε χαρακτηριστικά. «Εγώ σηκώνω το σταυρό του μαρτυρίου και όλοι βάλλετε εναντίον μου». 

Επιτέθηκε μάλιστα και κατά του Γιώργου Παπανδρέου, όταν χωρίς να τον κατονομάσει φέρεται να είπε μεταξύ άλλων: «Μου έστησαν το Ζάππειο. Κανείς δεν με έχει πει Τούρκογλου στη ζωή μου, παρά μόνο σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Με αφήνετε στο έλεος του Θεού». 

Παρόντες βουλευτές μάλιστα επέμεναν ότι η χθεσινή έκρηξη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ υπήρξε από τις πιο σκληρές που έχουν ζήσει τα τελευταία χρόνια.

Η Χριστοφιλοπούλου και ο Μωραΐτης

Στον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και στην Εύη Χριστοφιλοπούλου απάντησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θάνος Μωραΐτης: «Δεν θα δεχτώ να βρίσκομαι σε ένα κόμμα που να κυριαρχεί μόνο μία άποψη και να μην υπάρχει πλουραλισμός και να μην γίνονται δεκτές οι διαφορετικές απόψεις. Κάποιοι θέλουν το ΠΑΣΟΚ να μείνει ένα μικρό κόμμα για να υπάρχει μόνο μία άποψη. Συνωμοσίες Πρόεδρε είναι οι «καλικάντζαροι» και η «5η φάλαγγα» που μας αποκαλούσες προ ημερών». 

«Δεν εννοούσα τον Μωραΐτη 5η φάλαγγα, τα φαντάσματα και οι καλικάντζαροι της παράταξης είναι παρόντες» φέρεται να είπε εκτός αιθούσης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

«Οι συνομιλητές μας δεν γεμίζουν ένα ταξί»!

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του πρώην υφυπουργού Συμεών Κεδίκογλου ο οποίος αναφερόμενος στη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε Δημοκρατική Παράταξη, φέρεται να είπε «οι συνομιλητές μας δεν γεμίζουν ένα ταξί»! 

Ο Κασσής ζητά την παραίτηση του Νίκου Ανδρουλάκη

Ερωτήματα προκάλεσε και η τοποθέτηση του βουλευτή Ιωαννίνων Μιχάλη Κασσή που έκανε λόγο για διάλυση του κόμματος και ζήτησε την παραίτηση του Γραμματέα Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς όπως είπε δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. 

«Να δρομολογήσεις εσύ την παραίτηση του Γραμματέα και να αναλάβεις τις ευθύνες σου στο βαθμό που σου αναλογούν» φέρεται να είπε στον Πρόεδρο του κόμματος. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μ. Κασσής είναι του κλίματος Σκανδαλίδη, ο οποίος θεωρείται σύμμαχος του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ τις τελευταίες ημέρες φέρεται να έχει προχωρήσει σε συμμαχία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της συγγραφής του Προγράμματος της Δημοκρατικής Παράταξης.


Real.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X