Αρχική / More / Αθλητικά / «Δεν σχετίζεται η βεβαίωση οφειλής με την αδειοδότηση της ΑΕΚ»
«Δεν σχετίζεται η βεβαίωση οφειλής με την αδειοδότηση της ΑΕΚ» thumbnail

"Δεν σχετίζεται η βεβαίωση οφειλής με την αδειοδότηση της ΑΕΚ"

Ο Δ/ντής Αδειοδοτήσεων, Γ. Δημητρίου, έκανε δήλωση με την οποία διαψέυδει κατηγορηματικά αναφορά της εκπομπής τους ΣΚΑΪ, "ΔΙΚΗ", το οποίο έκανε λόγο για υποβολή  βεβαίωση οφειλής της ΠΑΕ ΑΕΚ στην ΕΕΑ το 2011. 

Η δήλωση του Γ. Δημητρίου:

"Στην τελευταία εκπομπή της ΔΙΚΗΣ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, υπήρξε αναφορά στο θέμα της αδειοδότησης ΠΑΕ με βάση βεβαιώσεις οφειλών ή πλαστών ενημεροτήτων. Πιο συγκεκριμένα, ειπώθηκε ότι το 2011 η ΠΑΕ ΑΕΚ υπέβαλε βεβαίωση οφειλής με σκοπό την αδειοδότηση από την ΕΠΟ και την ΕΕΑ. Καθώς τα παραπάνω ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, οφείλουμε να ενημερώσουμε το φίλαθλο κοινό για τα εξής: 

Η αναφερόμενη βεβαίωση οφειλής – όπως προκύπτει από το έγγραφο που παρουσίασε η εκπομπή- εκδόθηκε στις 06.07.2011. Όπως γνωρίζουν άπαντες, η διαδικασία αδειοδότησης ολοκληρώνεται το αργότερο έως την 31η Μαΐου εκάστου έτους σύμφωνα με τις οδηγίες της UEFA . Συνεπώς η εν λόγω βεβαίωση ουδεμία σχέση έχει με την διαδικασία αδειοδότησης της ΠΑΕ ΑΕΚ για την χρονιά 2010-11. Το πλέον όμως σημαντικό γεγονός είναι ότι οι οφειλές των ΠΑΕ προς ασφαλιστικά ταμεία και φορολογικές αρχές γνωστοποιούνται στην Διεύθυνση Αδειοδότησης με έκθεση Ορκωτού Ελεγκτή, καθώς η εξασφάλιση ενημερότητας  ή βεβαίωσης οφειλής δεν συνεπάγεται την μη ύπαρξη ασφαλιστικών ή φορολογικών οφειλών έως 31.12 όπως απαιτείται από τον Κανονισμό. 

Για την επόμενη διαδικασία αδειοδότησης (2011-12), η ΠΑΕ ΑΕΚ υπέβαλε την απαραίτητη έκθεση Ορκωτού Ελεγκτή για την χρήση έως 31.12.2011 στις 28 Φεβρουαρίου 2012 στην οποία αναλύονται με απόλυτη σαφήνεια οι οφειλές της ΠΑΕ. 

Στους έχοντες ασθενή μνήμη, υπενθυμίζουμε ότι κατόπιν εισήγησής του Διευθυντή του Τμήματος Αδειοδότησης, η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έλαβε άδεια συμμετοχής τον Μάιο του 2012 με συνέπεια τον αποκλεισμό της από τις διοργανώσεις της UEFA, παρότι τερμάτισε στην 3η θέση του Εθνικού Πρωταθλήματος. 

Κλείνοντας, πρέπει να καταστεί σαφές ότι η Διεύθυνση Αδειοδότησης φέρει ευθύνη αποκλειστικά για όσα εισηγείται στα δικαιοδοτικά όργανα αδειοδότησης και όχι για τις αποφάσεις αυτών. Η δε αντικειμενικότητα της κρίσης της έχει επιβεβαιωθεί πολλάκις από την ίδια την UEFA, κατόπιν διεξοδικών ελέγχων στους φακέλους των ΠΑΕ".

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X