Αρχική / More / Αθλητικά / Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Ολυμπιακός
Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Ολυμπιακός thumbnail

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Ολυμπιακός

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη επισκέφτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η αποστολή της ομάδας Πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος υποδέχτηκε και τίμησε την ομάδα μας γεγονός που αποτελεί ύψιστη τιμή για τον Ολυμπιακό. Ο Παναγιότατος δέχτηκε με μεγάλη χαρά την αποστολή και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αγώνες της ομάδας αλλά πάνω απ’ όλα υγεία και δύναμη.
 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος στον λόγο του προς τα μέλη της ομάδας τόνισε μεταξύ άλλων πως ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και πως οι αθλητές ρίχνουν γέφυρες μεταξύ των ανθρώπων και των χωρών.  "Όποιος παίζει μπορεί να χάσει και μπορεί να κερδίζει. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται αιτία εχθροτήτων. Θα παίξετε πολιτισμένα.  Εγώ υποδέχομαι την ομάδα σας με πολύ αγάπη με πολύ εκτίμηση για τα πρόσωπα σας για το έργο σας. Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Εσείς παίζοντας με τους συναδέλφους σας διαφόρων άλλων εθνών προάγεται την φιλία μεταξύ των λαών. Όπως και οι επιστήμονες, οι ακαδημαϊκοί και οι επιχειρηματίες έτσι και εσείς οι αθλητές δημιουργείτε γέφυρες μεταξύ των ανθρώπων και των λαών. Πολλές φορές με ρωτούν οι φίλαθλοι όταν έρχονται εδώ ποια ομάδα υποστηρίζω. Τους λέγω όλες τις ομάδες. Ο Πατριάρχης δεν πρέπει να κάνει διακρίσεις. Είναι ο Πατέρας όλων. Το ίδιο ισχύει και για τα κόμματα. Το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο είναι η μητέρα εκκλησία. Η μητέρα δεν κάνει διάκριση μεταξύ των παιδιών της και τ’ αγκαλιάζει με την ίδια αγάπη, με την ίδια στοργή και το ενδιαφέρον", είπε μεταξύ πολλών άλλων ο κ.κ Βαρθολομαίος.
 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στην μεγάλη Ορθόδοξη οικογένεια που έχει αγκαλιάσει ακόμη και την Κορέα και την Ινδονησία, ζήτησε να σταματήσουν οι πόλεμοι στη Συρία και άλλες χώρες του κόσμου όπως στην Τουρκία όπου έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες "πόλεμος" με τους Κούρδους. Επίσης ο Παναγιότατος αναφέρθηκε και στην μεγάλη προσφορά της οικογένειας του Παναγιώτη Αγγελόπουλου προς το Πατριαρχείο ενώ μνημόνευσε την πρόσφατη επίσκεψη της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού και την συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Μαρινάκη.
 
Μετά από την ομιλία του προς τα μέλη της ομάδας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος ρώτησε τον αρχηγό του Ολυμπιακού Νίκο Δεληγιάννη για την επίσκεψη στην Τουρκία και το πρόγραμμα της περιόδου. "Έχουμε έρθει στην Κωνσταντινούπολη για μια σειρά από φιλικούς αγώνες ως καλεσμένοι της Γαλατασαράι. Προετοιμαζόμαστε για τους ευρωπαϊκούς αλλά και για τους ελληνικούς αγώνες και είναι μεγάλη μας τιμή που μας υποδεχτήκατε στο Πατριαρχείο", είπε μεταξύ άλλων ο "κάπτεν" στον κ.κ. Βαρθολομαίο. Μάλιστα ο Νίκος Δεληγιάννης προσέφερε στον Παναγιότατο το λάβαρο του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π αλλά και ένα σκουφάκι με το Νο7.
 
Στη συνέχεια υπήρξε συνομιλία με τον προπονητή της ομάδας Θόδωρο Βλάχο και ο κ.κ Βαρθολομαίος θυμήθηκε έναν παλιό γνωστό του ο οποίος έπαιζε πόλο στην Πόλη και εδώ και χρόνια ζει στην Ελλάδα. Μάλιστα ο Θόδωρος Βλάχος γνώριζε τον φίλο του Παναγιότατου και δεσμεύτηκε να δώσει και τα χαιρετίσματα του. Ο προπονητής της ομάδας μας έδωσε στον κ.κ Βαρθολομαίο μια μπάλα με τις υπογραφές όλων των παικτών ενώ στη συνέχεια το μέλος του ΔΣ και έφορος του Πόλο Νίκος Σκανδαλάκης χάρισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ένα βιβλίο το οποίο τον εντυπωσίασε. Ο μάνατζερ της ομάδας Δημήτρης Μάζης έδωσε στον Παναγιότατο ένα συλλεκτικό νόμισμα που έχει φτιάξει ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π για τον εορτασμό των 90 χρόνων ιστορίας του συλλόγου. Ο Παναγιότατος δώρισε σε όλα τα μέλη της αποστολής από ένα σταυρό και έδωσε την ευχή του σε όλους. 
 
Μετά από την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Φανάρι, η οποία περιλάμβανε και ξενάγηση σε όλες τις εγκαταστάσεις μίλησαν στο www.osfp.gr ο Ταμίας του ΔΣ Δημοσθένης Λαζαρίδης, το μέλος του ΔΣ και έφορος Πόλο Νίκος Σκανδαλάκης, ο προπονητής της ομάδας Θόδωρος Βλάχος και ο μάνατζερ Δημήτρης Μάζης. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις: 

Δημοσθένης Λαζαρίδης: "Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά που βρεθήκαμε στο Φανάρι και μας υποδέχτηκε ο Παναγιότατος. Ήταν ένα όνειρο ζωής για όλους μας και τώρα που πήραμε την ευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη παίρνουμε δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο μας. Μετέφερα στον  Παναγιότατο Βαρθολομαίο την εκτίμηση προς το πρόσωπο του από τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη κ. Μιχάλη Κουντούρη. Μετά από την ομάδα του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ του Ολυμπιακού έφτασε η ώρα να επισκεφτεί το Πατριαρχείο και η αποστολή του Ερασιτέχνη. Ο Ολυμπιακός είναι μια οικογένεια που προάγει αθλητικές αξίες, πολιτισμό και είναι άξιος εκπρόσωπος του ελληνισμού σε όλο τον κόσμο".
 
Νίκος Σκανδαλάκης:  "Είμαι βαθύτατα συγκινημένος που με αξίωσε ο Θεός να επισκεφτώ το Πατριαρχείο μαζί με την ομάδα Πόλο του Ολυμπιακού. Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας να μας υποδέχεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος και να μας δίνει την ευχή του. Ήταν μια εμπειρία ζωής για όλους μας". 
 
Θόδωρος Βλάχος: "Η σημερινή ημέρα είναι από εκείνες που μένουν στην ιστορία. Σαν μέλη της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, σαν Έλληνες και σαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί είχαμε την τιμή να μας υποδεχτεί στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος και να μας δώσει την ευχή του. Μας μίλησε και μας έδωσε κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε. Θεωρώ όπως και εγώ όλα τα παιδιά ένιωσαν μεγάλη συγκίνηση και δέος για την επίσκεψη μας στο Πατριαρχείο. Θα ήθελα προσωπικά ν’ ευχαριστήσω τον κ. Σκανδαλάκη αφού χάρις στις δικές του προσπάθειες καταφέραμε να ζήσουμε αυτές τις μοναδικές στιγμές". 

Δημήτρης Μάζης:"Ως παίκτης της εθνικής ομάδας, του Ολυμπιακού και πολλών ακόμη ομάδων έχω ζήσει μοναδικές στιγμές. Έφτασα στην κορυφή μαζί με τους συμπαίκτες μου και νιώσαμε μοναδικά. Η σημερινή μας επίσκεψη στο Πατριαρχείο όμως ξεχωρίζει απ’ όσα έχω ζήσει στην καριέρα μου. Επιστρέψαμε στις ρίζες μας και μεταφέραμε το μήνυμα πως ο αθλητισμός ενώνει. Μας συγκίνησαν ιδιαίτερα τα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου και μας έκαναν να σκεφτούμε πολλά πράγματα στα οποία δεν είχαμε δώσει μεγάλη σημασία έως σήμερα"

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X