Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Μοναμαχία Τσίπρα-Σαμαρά -Τελευταία μέρα συζήτησης για ψήφο εμπιστοσύνης
Μοναμαχία Τσίπρα-Σαμαρά -Τελευταία μέρα συζήτησης για ψήφο εμπιστοσύνης thumbnail

Μοναμαχία Τσίπρα-Σαμαρά -Τελευταία μέρα συζήτησης για ψήφο εμπιστοσύνης

«Μονομαχία» Αντώνη Σαμαρά – Αλέξη Τσίπρα σήμερα στη Βουλή κατά την τελευταία μέρα της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Τα μεσάνυχτα η ονομαστική ψηφοφορία.Η τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ολοκληρώνεται σήμερα (Παρασκευή) με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Κατά τη χθεσινή, δεύτερη μέρα της συζήτησης, κυβερνητικοί βουλευτές ζήτησαν ακόμη και τηναντικατάσταση του σημερινού πρωθυπουργού από την παρούσα Βουλή, την ίδια ώρα που οιευθείες βολές περί διαπλοκής εξακοντίζονται ένθεν κακείθεν.


Την επαναφορά των σεναρίων για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με ερώτημα αν αυτή θα σχηματιστεί άμεσα από την παρούσα Βουλή ή έπειτα από πρόωρες εκλογές, πυροδότησε σειρά τοποθετήσεων.


Διευκρινίζοντας μεν ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η Ντόρα Μπακογιάννη(Ν.Δ.) και ο Νίκος Σηφουνάκης (ΠΑΣΟΚ) υπογράμμισαν με νόημα την ανάγκη για ευρύτερες συνεννοήσεις, αφήνοντας ταυτόχρονα σαφείς αιχμές εναντίον των προέδρων των κομμάτων τους, ενώ ο Θάνος Μωραΐτης, επίσης από το ΠΑΣΟΚ, προχώρησε για πρώτη φορά ένα βήμα παραπάνω, ζητώντας ακόμη και την αντικατάσταση του σημερινού πρωθυπουργού, προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο χωρίς να διεξαχθούν εκλογές.


Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν ανεξάρτητοι βουλευτές, όπως οι Γ. Νταβρής, Κ. Γιοβανόπουλος, Γ. Κουράκος και Γ. Κασαπίδης, οι οποίοι πήραν αποστάσεις τόσο από την κυβερνητική πολιτική όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Τέρενς Κουίκ από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισήμανε ότι «ο λαός θέλει κυβέρνηση εθνικής ενότητας και εθνικής σωτηρίας», πρόσθεσε όμως ότι αυτή θα πρέπει να προκύψει μετά από εκλογές.


 «Εκλογές χθες» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στα σενάρια περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή αντικατάστασης του Αντώνη Σαμαρά. 


Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, προχώρησε σε ανοιχτή παραδοχή της διαπλοκής, διαχωρίζοντας ωστόσο τα επιχειρηματικο-εκδοτικά συμφέροντα που κινούνται πέριξ του Μαξίμου σε… εθνικού συμφέροντος και σε εκείνα των «αντιπάλων».


«…Και βεβαίως υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα που προσπαθούν να επηρεάσουν την πολιτική» παραδέχτηκε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις προχθεσινές αναφορές Δραγασάκη που προκάλεσαν την έκρηξη κυβερνητικών στελεχών. «Εγώ, όμως, τον επιχειρηματικό κόσμο τον διακρίνω σε δύο μεγάλες κατηγορίες» συνέχισε. «Σ' αυτόν που έχει τα συμφέροντά του στην Ελλάδα και θέλει να πάει η χώρα καλά, και στους άλλους, την ιδιόρρυθμη κατηγορία των επιχειρηματιών εκείνων που έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και τις ζημιές στην Ελλάδα. Αυτοί είναι που τροφοδοτούν μεγάλα πολιτικά παιχνίδια, τις ατομικές πολιτικές συμπεριφορές και τις συλλογικές, αυτοί πράγματι είναι αντίπαλοι στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Ψάξτε να βρείτε ποιοι είναι οι μεν και ποιοι οι δε…».


 


Εfsyn.gr 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X